Vér folyt a Jókai Színházban

Komárom |

<div>&bdquo;Az első felvonás végén meghalok, aztán jövök én is vért adni&rdquo; &ndash; mondta Szabó Viktor színművész.&nbsp;</div>

Rendhagyó környezetben, a Jókai Színházban szervezett véradást a véradók világnapja alkalmából a Vöröskereszt a Kauflanddal és a színházzal közösen.  „Négy éve működünk együtt a Vöröskereszttel, és szervezünk véradást, korábban kórházakban, idén pedig színházak bevonásával, négy helyen az országban, Eperjesen, Zsolnán, Pozsonyban és Komáromban” – tudtuk meg Monika Langovától, az áruházlánc marketingesétől. Úgy véli, a különleges helyszín motiváló lehet, ebben a környezetben felszabadultabbak az emberek. A tegnapi véradáson természetesen nem csak az áruház dolgozói vehettek rész, sokan ki is használták ezt a nem mindennapi lehetőséget. Szatmári Ervin például kimondottan a helyszín miatt, kíváncsiságból érkezett. Az pedig külön meglepetés és öröm volt számára, hogy a Jókai Színház minden véradót páros belépővel ajándékozott meg a Rómeó és Júlia szombat esti előadására. Konopčík Zsuzsanna már más kihelyezett véradáson is részt vett korábban, de egyik sem zajlott ilyen különleges helyszínen. „Többször adtam már vért, igaz, a legutóbbi alkalom óta eltelt öt év, most viszont a feleségem éppen az ajándék színházjegy miatt kért, hogy jöjjek el” – árulta el a bátorkeszi Ján Sivík. A Kauflandban dolgozó kétgyermekes Žaneta Fülöpovának ez volt az első véradása, mint mondta, a munkahelyén látta a szórólapot, a kollégákkal beszélgettek róla, és úgy gondolta, megpróbálja.  „Az első felvonás végén meghalok, aztán jövök én is vért adni” – mondta Szabó Viktor színművész; Mercutiót alakítja a Rómeó és Júlia című darabban, amelyet tegnap délelőtt diákoknak adtak elő. Épp az előadás miatt a színészek nem tudtak részt venni a véradáson, de a színházi dolgozók közül többen igen. Szabó Viktor bevallotta azt is, hogy nagyon fél a tűtől, emiatt eddig csak egyszer adott vért, de ha már „házhoz jöttek”, nem futamodhatott meg a kihívás elől.  Radi Enikőt, a komáromi kórház hematológia és transzfúziós osztályának főorvosát kellemesen meglepte a nagy érdeklődés, közel harmincan adtak vért. „Nagyon szívesen teszünk eleget ilyen felkérésnek, számunkra és a véradók számára is izgalmas volt ez a helyszín” – mondta. Már azzal is kisebbfajta feltűnést keltettek, amint munkatársaival az átellenben lévő kórházból orvosi ruhában, felszerelkezve vonultak a színháza. „Minden alkalmat megragadunk, hogy népszerűsítsük a véradást, ez a mai nap is jó alkalom volt erre ” – tette hozzá.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?