Visszataszítónak nevezte Trump részvétnyilvánítását az iráni külügyminiszter

Teherán |

<p>Visszautasította Mohammad Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter csütörtökön Donald Trump amerikai elnök részvétnyilvánítását a teheráni merényletek után, visszataszítónak nevezve a politikus szavait.</p>

Trump azt mondta, imádkozik az Iszlám Állam szunnita dzsihadista szervezet által elkövetett szerdai támadások áldozataiért. Az amerikai vezető ugyanakkor megjegyezte: "a terrorizmust pénzelő államok azt kockáztatják, hogy maguk is az általuk népszerűsített gonosz áldozataivá válnak".

Az iráni külügyminiszter a Twitter mikroblogon úgy válaszolt: "A Fehér Ház közleménye visszataszító. Az iráni nép elutasítja az ehhez hasonló, barátinak nevezett amerikai megnyilvánulásokat".

Öngyilkos merénylők és fegyveresek szerdán megtámadták az iráni parlament és a Khomeini-mauzóleum épületét Teheránban. A mészárlásban legalább 13 ember életét vesztette, és sokan megsebesültek. Elkövetőként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett, de az iráni Forradalmi Gárda a rivális Szaúd-Arábiát vádolta a támadás megszervezésével. A dzsihadisták további merényletekkel fenyegetőztek a síita többségű Iránnal szemben. Az Iszlám Állam eretnekként tekint a síitákra. Rijád tagadta, hogy köze lett volna a támadáshoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?