Sólymos László ma 32 környezetvédelmi elismerést adott át

Pozsony |

<p>A&nbsp;Környezetvédelmi Világnap alkalmából Sólymos László ma 32 miniszteri elismerést adott át olyan személyeknek és csoportoknak, akik kimagasló munkát végeztek a&nbsp;természetvédelem terén.</p>

„A környezetet nemcsak munkaidőben kell védeni. Ez egy életre szóló elkötelezettség, ahogy azt a mai díjazottak is bizonyítják“ – mondta Sólymos László, aki ma 9 miniszteri díjat, 12 elismerő oklevelet és 11 köszönőlevelet adott át. A díjazottakat 16 intézmény javaslatára választották ki.

Többségében az ágazati szervezetek jelenlegi és egykori munkatársai vannak a díjazottak között, akik például a vízművek felügyeletét biztosították, az ivóvízellátást felügyelték, védett területek kijelöléséhez járultak hozzá vagy kiválóan képviselték az országot az EU Tanácsának szlovák elnöksége idején.

Miniszteri díjat vehetett át többek között Ján Kadlečík, aki a mocsarak és lápok feltérképezése, védelme és revitalizációja érdekében végzett munkájával vívta ki az elismerést. Ugyancsak díjat kapott a földtani intézet két munkatársa, akik a kiválasztott területek környezeti állapotát és terhelését mérték fel. Miniszteri elismerésben részesült a Živica környezeti és etikai nevelési központ a Zöld Iskola programért, amelybe 2004 óta szlovákiai iskolák is bekapcsolódnak. Azóta a résztvevő oktatási intézmények száma 48-ról 314-re emelkedett, idén 65 300 tanuló és 5950 tanító vesz részt a programban.

A környezetvédelmi miniszter díját 1999 óta ítélik oda a környezetvédelem terén elért kivételes eredményekért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?