Harmincöt éves a Kisbojtár - ünnepeltek Párkányban

Párkány |

<p>Lelkes készülődés és izgatott várakozás előzte meg a párkányi&nbsp;Kisbojtár&nbsp;jubileumi gálaműsorát. A párkányi gyermek néptáncegyüttes idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.&nbsp;</p>

A jubileum alkalmából a Kisbojtár Facebook-oldalán napi rendszerességgel frissültek a bejegyzések. Az archív fényképek és videófelvételek csak fokozták a régi és új kisbojtárosok izgalmát, amivel a szombati gálára készültek. 35 év alatt több mint 1800 gyerek fordult meg az együttesben, amely sok profi előadót adott a táncszakmának. Ennél is fontosabb, hogy a kisbojtárosok a csoportban olyan tapasztalatokra és tudásra tesznek szert, amit az élet minden területén kamatoztatni tudnak. Hégli Marianna és Hégli Gyula a csoport megalakulása óta töretlen lelkesedéssel vezeti a csoportot. Kilenc országba vitték Párkány, a régió és Szlovákia jó hírét. Az elmúlt évtizedekben 1068 fellépésük volt, és 24 koreográfiát mutattak be. A koreográfiák egy részét - amelyekkel több alkalommal országos elsőséget szereztek - az ünnepi gálán is bemutatták. Mátyusföldi, kéméndi, Ipoly menti, bodrogközi táncokat és gyerekjátékokat láthatott a közönség. A táncosokat az előadáson az Ifjú Szivek Táncszínház zenekara kísérte. Ők húzták a talpalávalót a műsort követő táncházban is, amit az Ifjú Szivek táncosai vezettek. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?