Több ezer eurós béreket fizettek ki az RTVS-nél

Pozsony |

<p>Néhány nappal az RTVS igazgatói posztjára jelentkező jelöltek meghallgatása előtt nyilvánosságra került egy dokumentum, amely igazolja, hogy a közszolgálati média vezető tisztségviselői havonta nemegy esetben akár 8000 eurós fizetést is kapnak.</p>

Václav Mika, az RTVS igazgatója nem cáfolta az információkat, ám megjegyezte, meggyőződése, hogy személye ellen irányuló lejárató kampányról van szó. Mika ismételten megpályázza az RTVS igazgatói posztját, a jelöltek nyilvános meghallgatása jövő kedden lesz.

A dokumentumok szerint egy-egy osztályvezető havi fiszetése a jutalmakkal együtt a több ezer eurót is elérte. Például Lukáš Diko, az RTVS hírműsorainak igazgatójának bére a topky.sk portál szerint a 7500 eurót is elérhette. Mika jutalmait az RTVS tanácsa hagyja jóvá; ha a jutalmakra elkülönített keret 100 százalékát kapja meg, akkor bére nem lépi túl a bruttó 7200 eurót. „Az RTVS minden fizetést és jutalmat a vonatkozó törvények értelmében fizetett ki. Az RTVS egyetlen, vezető pozícióban levő alkalmazottjának sem lépte túl a bére a bruttó 8200 eurót” – közölte Dominka Šulková, az RTVS szóvivője. (dp, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?