"Üdvözlünk a pokolban!" - több ezren tüntettek Trump ellen Brüsszelben

Brüsszel |

<p>Ezrek vonultak utcára Brüsszelben szerdán este, hogy tiltakozzanak Donald Trump látogatása ellen. Az amerikai elnök nem sokkal korábban érkezett meg a belga fővárosba.</p>

A demonstráción a rendőrségi becslések szerint körülbelül hatezren vettek részt.

A felvonulók közül legtöbben Trump "rasszista és szexista ideológiáját", illetve az elnök klímapolitikáját sérelmezték. Sokan háború-, fasizmus- és NATO-ellenes jelszavakat skandáltak. A résztvevők egyebek mellett az Egyesült Államok és Mexikó határára tervezett fal ötletét is bírálták.

Egyesek olyan táblákat tartottak a magasba, amelyekre az volt írva, hogy "Üdvözlünk a pokolban!", utalva Trump korábbi kijelentésére, miszerint a város az utóbbi évtizedekben pokollá változott a muszlim bevándorlás miatt.

A tüntetők az elnök "Tegyük újra naggyá Amerikát!" szlogenjét átfogalmazva kifeszítettek egy molinót a tőzsde belvárosi épületére azzal a jelmondattal, hogy "Tegyük újra naggyá a békét".

A felvonulás útvonala elkerülte a belga királyi palotát, ahol Trump egy rövid fogadási ünnepség után Charles Michel kormányfővel egyeztetett.

Donald Trump a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csütörtöki csúcstalálkozójára érkezett Brüsszelbe, előtte azonban az uniós vezetőkkel is találkozni fog.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?