Rosszul végződött a cannes-i premierbuli

Cannes |

<p>Rendőrségi fogdában töltötte a&nbsp;premierbuli éjszakáját Cannes-ban Kristóf György rendező, akinek első játékfilmje képviseli Szlovákiát a&nbsp;nemzetközi filmfesztivál versenyporgramjának Un Certain Regard szekciójában.&nbsp;</p>

Az Out (Kihülés) című film bemutatója tegnap volt, a vetítést követő partin pedig, úgy tűnik, túlságosan vidáman ünnepelt a stáb.

„A premier után végre úgy éreztem, megszűnt a nyomás és felszabadultan táncolhatok, ami valamiért sok volt a helyszínen dolgozó biztonságiaknak. Kivezettek arról a partiról, amelyen engem ünnepeltek, és amelynek megszervezése mellesleg 9 000 eurónkba került. Rendőrautóval szállítottak el engem, a segítségemre siető hangmérnököt és a film producerét. A dulakodás során a rendőrök eltörték a hangmérnök, Ján Richter kezét. A producerünk, Marek Urban még mindig a fogdában van, engem édesanyám közbenjárására engedtek ki” – számolt be az incidensről délelőtt Kristóf György, aki kiszabadulását követően e-mailben tájékoztatta a történtekről Cannes-i filmfesztivál igazgatóját, Christian Jeune-t, valamint a sajtót, köztük lapunkat is.

A prágai FAMU-n végzett magyar nemzetiségű rendezőt a magyarok és a szlovákok is magukénak vallják, a film Cannes-i meghívásáról mindkét ország sajtója beszámolt. Az Out egy ötvenes férfi kelet-európai utazásának és útkeresésének története, abszurd humorral elmesélve. A szlovák–magyar–cseh–lett koprodukció főszereplője a budapesti Terhes Sándor, a filmben több hazai magyar színész is szerepel, például Bandor Éva és Bárdos Judit, akik szintén kiutaztak a premierre.

A Cannes-i fesztivál szakemberei egyébként már az Out című film forgatókönyvét is felkarolta, a rendezőt tavaly meghívták a fesztivál forgatókönyvfejlesztő szekciójába. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?