Férjhez ment Pippa Middleton, Katalin hercegnő húga

London |

<p>Férjhez ment szombaton Pippa Middleton, Katalin cambridge-i hercegnő húga.</p>

A 33 esztendős Pippa Middleton és 41 éves férje, James Matthews - aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik az Eden Rock Capital Management Group fedezetialap-társaság igazgatójaként - tavaly júliusban jelentette be az eljegyzést.

A dúsgazdag Matthews - feleségéhez hasonlóan - a sport megszállottja: szabadidejében ultramaraton-versenyeken vesz részt, és ifjabb korában profi autóversenyző is volt a Forma-3-as osztályban.

Az esküvőt a Middleton család Berkshire megyei otthonától nem messze, Englefield kis falujának XII. századi templomában tartották. Jelen volt Katalin hercegnő, Pippa Middleton nővére és Katalin férje, Vilmos herceg, II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

A menyasszony édesapjával, Michael Middletonnal érkezett a szertartás helyszínére egy nyitott, ezüstfényezésű, sofőr vezette 1951-es Jaguar sportautón. 

Megjelent a szombati szertartáson Vilmos öccse, Harry herceg is, ám az előzetes hírekkel ellentétben barátnője, a Los Angeles-i születésű 35 éves Meghan Markle színésznő nélkül. Harry és Meghan Markle kapcsolatáról a brit sajtó tavaly óta cikkezik, és a párnak a várakozások szerint a szombati esküvő lett volna az első "hivatalos" megjelentése együtt, ám a színésznő nem volt jelen a vendégseregben.

Pippa Middleton - állítólag a férőhelyek szűkössége miatt - előzőleg kikötötte, hogy a vendégek csak hitvesüket, illetve hivatalosan eljegyzett partnerüket hozhatták magukkal a szombati szertartásra, "egyszerű" barátokat és barátnőket nem. Harry a sajtóhírek szerint felmentést kapott e korlátozás alól, ám Meghan Markle mégsem jelent meg a ceremónián.

Ott volt viszont más hírességek mellett Roger Federer, a 18-szoros Grand Slam-győztes teniszsztár és felesége, valamint a brit királyi család számos ifjabb tagja. 

A 91 esztendős II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburghi herceg nem vett részt a szertartáson, de jelenlétük nem is szerepelt a hivatalos programban.

Vilmos herceg és 4 éves fia, György herceg személyében viszont az Egyesült Királyság két jövendőbeli uralkodója is megtisztelte jelenlétével a szombati esküvőt.

Hivatalos vendéglistát nem adtak ki, de a meghívottak létszámát a brit sajtó bennfentes forrásai 350 fő körülire becsülték.

Vilmos és Katalin hat évvel ezelőtti esküvőjére, amelyet a Westminster-apátságban, az angol-brit monarchia ősi londoni koronázó templomában tartottak, 1900-an kaptak meghívót, és a világraszóló menyegző háromórás élő közvetítését óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző figyelte világszerte.

Pippa Middleton és James Matthews szombati esküvőjének 45 perces szertartását nem közvetítették a televíziós társaságok, és a sajtófotósok is csak a templomon kívül dolgozhattak.

 A szombati ceremónián Vilmos és Katalin ifjabb gyermeke, a kétéves Charlotte hercegnő volt az egyik koszorúslány, Charlotte bátyja, György herceg pedig a hasonló feladatokat ellátó pageboy szerepét töltötte be.

Pippa Middleton nővérének tanúja volt Katalin és Vilmos 2011 áprilisában tartott londoni menyegzőjén, de azóta saját jogán is a globális celebsajtó egyik legfelkapottabb sztárja és mindennapos címlapszereplője lett.

A brit királyi családnak mindazonáltal hivatalosan nem tagja, és semmilyen címet nem visel, ellentétben Katalinnal, akinek II. Erzsébet királynő a Vilmossal kötött frigy után a Cambridge hercegnője címet adományozta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?