Putyin szerint foglalkozni kell a kiberbiztonsággal

Peking |

<p><span id="ctl05_lbLead">Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn Pekingben felszólította a nemzetközi közösséget, hogy &quot;komoly politikai szinten&quot; vitassa meg a kiberbiztonság problémáját.</span></p><div>&nbsp;</div>

"Haladéktalanul meg kell vitatni ezt a kérdést komoly politikai szinten, és ki kell dolgozni egy védelmi rendszert az ilyen jelenségek ellen" - mondta újságírói kérdésre válaszolva az orosz elnök, aki részt vesz a pekingi Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon.

Leszögezte, hogy a május 12-i globális kibertámadás mögött nem Oroszország áll, és az nem okozott jelentős károkat az orosz intézményeknek, egészségügyi vagy bankrendszernek, a helyzet egészében mégis aggodalomra ad okot.

Putyin arról is beszélt, hogy meggyőződése szerint az orosz-kínai társadalmi-gazdasági fejlesztési tervek hozzájárulnak a terrorizmus mély okainak megszüntetéséhez. Ezeknek a terveknek ugyanis a végső céljuk a stabilabb fejlődés, az állampolgárok jövedelmének növekedése, a magasabb szintű egészségvédelem és oktatás. Reményét fejezte ki egyben, hogy az orosz-kínai együttműködéshez a nemzetközi közösség más résztvevői is társulnak. Azok között a tervek között, amelyekhez mások is társulhatnak, Putyin egy ázsiai energetikai hálózat megteremtését említette.

Egy újságírói kérdésre, hogy indul-e a 2018-as elnökválasztáson, az orosz vezető azt mondta, a kérdést túl korai lenne megválaszolni. 

A szíriai helyzetről szólva pedig kifejtette, nincs szükség arra, hogy Oroszország fegyvereket szállítson a szíriai kurdoknak, akikkel azonban továbbra is munkakapcsolatban van. Ankarának tehát nem kell aggódnia az esetleges fegyverszállítások miatt - tette hozzá az orosz államfő.

Vlagyimir Putyin megismételte, hogy a vasárnapi észak-koreai rakétaindítás nem jelentett közvetlen veszélyt Oroszországra nézve, de - tette hozzá - "ez természetesen konfliktust provokál, és ebben nincs semmi jó". Moszkva nem tartja elfogadhatónak sem az atom-, sem a rakétakísérleteket. Putyin azt mondta, hogy vissza kell térni a párbeszédhez Észak-Koreával, véget kell vetni Phenjan megfélemlítésének, és keresni kell a problémák békés megoldásának a módját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?