Főellenőri vizsgálat a párkányi szabadidőközpontban

Párkány |

<div>Nem tartotta be a törvényt az igazgató a szabadidőközpont iskolatanácsának megválasztásakor, a képviselők főellenőri vizsgálat indítását kezdeményezték.&nbsp;</div>

A törvénytelenségre a szülők hívták fel az önkormányzat oktatási bizottságának figyelmét.  „Március 16-án névtelen levelet kaptunk a szabadidőközpont működésével kapcsolatban. A szülők azzal indokolták nevük elhallgatását, hogy gyerekeikre való tekintettel nem szeretnék felfedni kilétüket. Több szabálytalanságra figyelmezették a bizottságot, a városi hivatal oktatási osztályát és a város főellenőrét. Egyebek mellett kifogásolták, hogy a tavaszi szünetben a szabadidőközpont zárva volt” – tájékoztatott Vitkó Andrea, az oktatási bizottság elnöke. A bizottság rendkívüli ülést tartott, amelyre meghívták a Katarína Tungliovát, a szabadidőközpont igazgatóját is. A városi hivatal oktatási osztálya is vizsgálatot indított. A bizottság ülésén közölték: mindent rendben találtak. Az iskolatanács elnöke nem vett részt a tanácskozáson, de levélben támogatásáról biztosította a szabadidőközpont igazgatóját.  „Április 18-án újabb levelet kaptunk. Ebben a hivatalos, aláírt levélben a szülők azt kérték, induljon vizsgálat az iskolatanács tagjainak megválasztásával kapcsolatban, mert a tagok kinevezésénél a szabadidőközpont igazgatója nem a törvény szerint járt el” – mondta Vitkó Andrea. A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy az iskolatanács tagjainak megválasztásakor valóban nem tartották be a jogszabályt. „A törvény értelmében az igazgatónőnek szülői értekezletet kellett volna összehívnia, ahol a szülők dönthettek volna arról, kit delegálnak. A választási listán szereplő nevek közül kellett volna kiválasztani azt a két szülőt, aki bekerül az iskolatanácsba. A szabadidőközpont vezetője ehelyett szeptemberben egy listát adott a szülők kezébe, amelyen hat név szerepelt. A szülők a listán szereplő személyek közül választhatták ki az iskolatanács tagjait” – magyarázta az oktatási bizottság elnöke.  A szülők panaszával és a vizsgálattal kapcsolatban e-mailben kerestük meg Katarína Tungliovát, a szabadidőközpont igazgatóját. Szerettük volna megtudni, indokoltnak és megalapozottnak tartja-e a szülők kifogásait. Kérdésünkre egyelőre nem érkezett válasz.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?