Kérdéses, megnyithatják-e a Galandia termálfürdőt

Galánta |

<div>Senki nem tudja, mennyibe kerülne a termálcentrum megnyitása, a polgármester nem utasítja el a tervet, de szkeptikus.&nbsp;</div>

Felmérést végzett a városi önkormányzat néhány tagja a Galandia termálközpontban. Továbbra is kérdéses, a nyári szezonra megnyithat-e a fürdő. A képviselők és a polgármester is mást állít.  2015 decemberében zárták be a termálközpontot, azóta több egymásnak ellentmondó szakvélemény készült az állapotáról, az egyik szerint az épület életveszélyes. Most kilenc képviselő látogatott el a fürdőbe, hogy ellenőrizzék, milyen állapotban van a közel másfél éve kihasználatlanul álló termálcentrum. Bíró László képviselő elmondta, hiába egyeztettek korábban a látogatásról, félő volt, hogy mégsem jutnak be a lezárt területre. „A képviselők nem léphetnek be a Galandiába a jóváhagyásom nélkül” – írta a polgármester SMS-ben a képviselőknek. Peter Paška csak Bírót és Peter Závodskýt figyelmeztette erre. „Nem volt meg az összes képviselő telefonszáma, de tudtam, hogy ők ketten ott lesznek, ezért nekik írtam. A bezárás óta mindenki csak az én engedélyemmel léphetett be a fürdő területére” – érvelt Paška. Bíró közölte, nem láttak olyan hibákat, amelyeket ne lehetne kiküszöbölni. Leszögezte, nyárra ki kell nyitni a fürdőt, különben tovább romolhat az állaga. Azt senki sem tudta megmondani, mekkora befektetés szükséges a fürdő újraindításához. A polgármester azt mondta, nem utasítja el a lehetőséget, közölte, bizottság dönt az ügyben. „Ha csak a kinti, 25 méter hosszú medencét nyitjuk meg, csak az úszóknak, mi értelme lenne megnyitni a fürdőt?” – tette fel a kérdést Paška. Hozzáfűzte azt is, kérdéses, a közegészségügyi hivatal engedélyezné-e az újranyitást. A Galandia ügyvezető igazgatójának kinevezését is vizsgálják. Dezider Šuhajt ugyanis Paška annak ellenére nevezte ki a nem működő fürdő élére, hogy csak négy képviselő értett egyet a javaslattal.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?