Végrehajtók hajthatják be a tartozásokat Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

<p>Korábban pozitív diszkriminációval ösztönözték a lakosokat az illetékek befizetésére, de ez sem járt sikerrel.</p>

Az elmúlt években tovább nőtt a lakosok adó- és szemétdíjtartozása. A város pozitív diszkriminációval orvosolta volna a problémát, de mivel nem javult a helyzet, végrehajtóhoz is vihetik a nem fizetők ügyeit.

Pápay Zoltán, a városi hivatal vagyonnyilvántartási főosztályának vezetője elmondta, több mint egymillió euró a lakosok szemétdíjhátraléka. A helyi adók befizetésével is hasonló a helyzet, 700 ezer euróval tartoznak a lakosok a városnak, tavaly 140 ezer euróval több volt a tartozás. „Évente körülbelül 200 ezer euróval nő a szemétdíjtartozás. A város költségvetésébe belekalkuláltuk ezt a hátralékot. Mivel vége a gazdasági válságnak, és régóta alacsony a munkanélküliek aránya a városban, úgy döntöttünk, lépéseket teszünk a hátralékok behajtásáért” – nyilatkozta Pápay. A város korábban a hűségkártya bevezetésével próbálta motiválni a lakosokat, aki időben befizette az illetékeket, különböző kedvezményeket vehetett igénybe. A pozitív diszkrimináció nem hozta meg a várt eredményeket. „Első körben arra próbáljuk felhívni a lakosok figyelmét, hogy ha a végrehajtóhoz kerül a tartozás, akkor az összeg többszörösét kell befizetniük” – folytatta Pápay Zoltán. Nem az a városi hivatal célja, hogy még rosszabb helyzetbe hozza azokat, akik nem fizetnek. „Egy ügyvédi iroda segítségével megpróbáljuk meggyőzni a lakosokat és a vállalkozókat, hogy törlesszék a hátralékot. Ha ez sem használ, akkor végrehajtóhoz fordulunk” – mondta a főosztályvezető.

Elsősorban azokkal a lakosokkal és vállalkozókkal van gond, akik nem kommunikálnak a hivatallal. A rossz anyagi helyzetben levő lakosoknak mindig esélyt adtak arra, hogy lehetőségeikhez mérten térítsék meg tartozásukat a városnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?