Botrányos agrártámogatás

Pozsony |

<p>Az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) uniós támogatásokkal kapcsolatos állítólagos visszaélései iránt már a Közbeszerzési Hivatal is érdeklődik. A pénzek nagy részén három cég osztozott.</p>

Az Agrárkifizető Ügynökség uniós támogatásokkal kapcsolatos gyanús ügyeire az ellenzéki OĽaNO– Nova két parlamenti képviselője, Veronika Remišová és Grendel Gábor még februárban hívta fel a figyelmet. Szerintük a legkirívóbb visszaélésre az erdőkárok enyhítésére fizetett uniós támogatás esetében került sor, egy hibás nyomtatvány miatt ugyanis többeket is kizártak a támogatási programból. „A nyomtatványt az ügynökség öt nappal a pályázati forduló lezárását megelőzően módosította, csupán hat szót változtatva azon” – mondta Remišová. Az ellenzéki képviselő szerint az is felettébb gyanús, hogy a PPA felhívására ugyan 179 cég jelentkezett, a pályázatra fenntartott összeg csaknem 70 százalékához, 13,153 millió euróhoz azonban három cég jutott hozzá. Az ellenzéki képviselők ezért a Versenyhivatalhoz, a Közbeszerzési Hivatalhoz és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordultak jogorvoslatért. Az említett intézmények közül a Közbeszerzési Hivatal már jelezte, hogy megvizsgálja az ügyet. Remišová szerint ugyanezt várják a másik két intézménytől is. „Már az is botrányos, hogy az Agrárkifizető Ügynökség gyanús ügyeire az ellenzéki képviselőknek kellett felhívniuk a figyelmet, miközben ez az adófizetők pénzéből fenntartott ellenőrző szerveknek lenne a feladata” – figyelmeztet Remišová. (SITA, mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?