Villamoserőmű épül Egyházkarcsán

Egyházkarcsa |

<div>Leleplezték a készülő villamoserőmű alapkövét az ipari parkban. Idén két jelentős új beruházást valósítanak meg Egyházkarcsán, több száz nőnek adhatnak munkát.</div>

A Profinance Quatro Group 19 megawattos villamoserőművet épít a regionális ipari parkban. Az erőműben földgázból elektromos energiát és hőenergiát is előállítanak, amellyel energetikailag függetlenítik az ipari parkban működő cégeket. Gódány László, Egyházkarcsa polgármestere elmondta, a 30 millió euró értékű beruházásnak köszönhetően a vállalat 15–20 százalékkal alacsonyabb áron adhatja el az energiát a helyi cégeknek, és ha lesz rá igény, a háztartások is olcsóbban juthatnak a villanyáramhoz. Peter Agner, a vállalat képviselője lapunknak azt nyilatkozta, egyelőre kérdéses, kitől veszik majd a földgázt, mert ez gazdasági szempontok alapján dől el. Közölte, hogy rácsatlakoztak a Szlovák Gázművek tranzitvezetékére, amely az ipari park területén húzódik. Andrej Hrnčiar (Híd) a parlament alelnöke elmondta, a dunaszerdahelyi járásbeli község fejlődő ipari parkjával követendő példát mutat a többi önkormányzatnak. Érsek Árpád, közlekedésügyi miniszter a jó elérhetőséget és az R7-es gyorsforgalmi út megépítésének fontosságát hangsúlyozta.Gódánytól megtudtuk, hamarosan egy görög élelmiszeripari cég is elkezd építkezni az ipari parkban. Jövő ősztől 150, később további mintegy 550 munkást, elsősorban nőket foglalkoztatnának. A polgármester kiemelte, a járásban ugyan alacsony a munkanélküliség, de több százan kénytelenek ingázni naponta a munkahelyükre. Nekik is segítenének az új beruházásokkal. Gódány László leszögezte, az egyházkarcsai ipari parkban kizárják a munkaközvetítő cégek, valamint a külföldi vendégmunkások megjelenését, akik miatt esetleg csökkennének az egyre növekvő bérek. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?