Handzušék történelmi bajnoki címe

Besztercebánya |

<div>Zsinórban harmadszor a besztercebányai jégcsarnokban fejeződött be a Tipsport Liga idénye, az előző kettővel ellentétben ezúttal &ndash; a klubtörténet során először &ndash; a hazaiak ünnepeltek.</div>

Két éve a kassaiak, tavaly pedig a nyitraiak húzták keresztül a besztercebányaiak számításait, a 2016/2017-es szezonban azonban a közép-szlovákiaiak revánsot vettek. Ezúttal már a Tipsport Liga playoff-döntőjének ötödik meccsén eldőlt a sorozat, a besztercebányaiak 6:2-re nyerték a nyitraiak elleni szombati meccset, a szériát pedig 4:1-gyel húzták be, és lettek történetük során először bajnokok. „Mindig otthon akartam befejezni a karrieremet, úgy, hogy segítek kiharcolni az elsőséget. Őszintén szólva már nem hittem, hogy sikerül. Minden bajnoki cím gyönyörű, de az, hogy ezt a szülővárosomban ünnepelhetem, megsokszorozza az örömöm” – nyilatkozta Michal Handzuš, a beszterceiek egyik legrutinosabb játékosa, aki Tomáš Matoušekkel és Tomáš Zigóval az előző két elveszített fináléban is szerepelt.Mindez jól jelzi, hogy az utóbbi években nagy átalakuláson mentek át a Kosok. Idén szerencséjük volt a légiósokkal (Bacashihua, Lawson, Maione, Wishart, Hickmott, Carlsson), és a pozsonyi Slovannal kötött együttműködés révén olyan bő kerettel dolgozhatott Vladimír Országh vezetőedző, amellyel a nyitraiak sem tudtak mit kezdeni. „Egy adag szerencse is kell az ilyen sikerhez, de emellett nagy erőt képviseltünk, volt tartásunk, nagyszerű vezéregyéniségeink és remek szurkolótáborunk. Mindenki egy irányba húzta a csapat szekerét a legelső edzéstől kezdve. A nyitraiaknak nem engedtük, hogy megnyerjék a hazai meccseiket, mindkétszer az utolsó percekben »soroztuk meg« őket, ami után látszott rajtuk, hogy nagyon nehezen fogják tudni megemészteni ezt” – értékelt Országh.„Minden összejött idén, az alapszakaszt megnyertük, de a playoffra ezt el tudtuk felejteni, és legyőztük az érsekújváriakat, a turócszentmártoniakat és most a nyitraiakat. Sokat segített a sportpszichológus, aki a foglalkozásokon többször hangsúlyozta, hogy legyünk magabiztosak, ne féljünk semmitől, szívünket-lelkünket tegyük ki a a jégen, és akkor meglesz a jutalmunk” – mondta Patrik Lumper, a besztercebányaiak saját nevelésű játékosa.A Vladimír Dzurilla-serlegen kívül ez egyebek mellett a BL-szereplést is magában foglalja, ahova a Tipsport Liga a megszokottól eltérően kettő helyett csak egy kvótát kapott a 2017/2018-as idényre. (TASR) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?