Javul a fizetési fegyelem Királyhelmecen

Királyhelmec |

<div>Sokat javult tavaly a fizetési fegyelem a bodrogközi városban, a korábban felhalmozott adótartozások egy részét is sikerült behajtani.&nbsp;</div>

Balogh Csaba, a városi hivatal vezetője elmondta, az ingatlanadó, az ebadó és a szemétdíj összege 2017-ben sem változott. Mivel a város pénzügyi helyzete a konszolidációt követően stabil, nincs ok arra, hogy a polgárokat magasabb összegű adók fizetésére kötelezzék, sőt jövőre a nyugdíjasoknak várhatóan a szemétdíjnak csak a felét kell fizetniük. Az, hogy az emberek többsége igyekszik eleget tenni kötelezettségének, az idei számokból is kitűnik, hisz április közepéig a jogi személyek a 2017-re tervezett ingatlanadó 82,2 százalékát (21 000 euró) kifizették, a felépítmények után járó illeték 75,5, a kutyaadó 20,9, a szemétdíj 41,6, illetve 21,5 százaléka is a település számláján van. A hivatalvezető tájékoztatása szerint a tavalyi teljesítések alapjául a korábban beszedett adóbevételek szolgáltak alapul. A szemétdíjból beszedett bevétel nagyjából fedezi azt az összeget, melyet a város a szolgáltatást végző cégnek évente kifizet. Királyhelmecnek 2010 és 2015 között több mint 300 ezer euró adóhátraléka keletkezett, melynek tavaly a 25 százalékát (72 000 euró) tudták beszedni. Utoljára 2012 decemberében emelkedtek az adók, az ingatlanadó 2–7 százalékkal lett magasabb. A helyieknek 2008ban és 2009-ben egyáltalán nem kellett ingatlanadót fizetniük, ugyanis a testületben zajló viták miatt a vonatkozó általános érvényű rendeleteket két egymást követő évben sem hagyták jóvá. 2009-ben időben elkészültek és hatályba is léptek az új rendeletek, az ingatlanadó 2010-ben 20 százalékkal, 2011-ben további 10 százalék emelkedett.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?