Utcát neveznek el az Oscar-díjas Holdfény című filmről Miamiban

Los Angeles |

<p>Utcát neveznek el az Oscar-díjas Holdfény című filmről&nbsp;&nbsp;rendezője, Barry Jenkins szülővárosában, Miamiban - számolt be róla a The Hollywood Reporter.</p>

A Moonlight Way a Liberty Square közelében húzódik, ahol a 37 éves Jenkins felnőtt, és ahol a film egyes részleteit forgatta.

A rendező a 36 éves Tarell Alvin McCraney In Moonlight Black Boys Look Blue (Holdfényben a fekete fiúk kéknek látszanak) című színműve nyomán írta a film forgatókönyvét. Bár mindketten Miamiban, egymástól néhány utcányi távolságra egy időben nőttek fel, csak azt követően találkoztak először, hogy Jenkins hozzákezdett a film előkészítéséhez. 

Amikor a Holdfény idén elnyerte egyebek mellett a legjobb film és adaptált forgatókönyv Oscar-díját is, a forgatókönyves díjért együtt léptek fel az Oscar-gála színpadára. A felnőtté válásról szóló film egy meleg fekete fiú életét ábrázolja, akinek az anyja drogfüggő. 

Az utca átnevezését a hétvégére időzítették, amikor Jenkins és McCraney is Miamiban tartózkodik majd. A nyilvános ünnepséget a város Afrikai Örökség Kulturális Művészeti Központjában rendezik meg.

Az átnevezésről a megyei tanács döntött. Mint Audrey Edmonson, a testület egyik tagja egy helyi újságnak elmondta: azt akarták, hogy az utca neve arra emlékeztesse a nehéz körülmények között felnövő gyerekeket a Holdfény sikertörténete révén, hogy mindenki számára van remény.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?