Cibulková megsérült, nem játszhat

<p>Végül mégis Dominika Cibulková nélkül lép pályára a szlovák női teniszválogatott a hollandok elleni hétvégi Fed-kupa-meccsen a Világcsoportba jutásért. A világranglista-4. szlovák játékos edzésen szenvedett csuklósérülést.</p>

„Amikor történt, eszembe sem jutott volna, hogy ebből komoly gond lehet” – idézte fel a pénteki edzés utólag kulcsfontosságúvá vált pillanatát Cibulková. A tréning a Slovan szabadtéri salakpályáján zajlott, Cibulková a hálóhoz akart futni, amikor kicsit megcsúszott, és az esést tompítandó maga elé tette az ütőt tartó jobb kezét.

„Rendesen befejeztem az edzést, semmi különöset nem érzékeltem. Elmentünk vacsorázni, még ott is minden rendben volt. Öt-hat órával az eset után azonban már egy pohár vizet sem bírtam felemelni” – mesélte Cibulková, akit megijesztett az erős fájdalom.

A húsvéti ünnepek miatt Pozsonyban egyetlen helyet sem talált, ahol kivizsgálták volna, így végül vasárnap este egy bécsi magánklinikán végezték el a csuklóján a mágneses rezonanciát. „Szerencsére sem törés, sem ínszakadás nincs, viszont meghúzódott az ín, ezért egy hétig sínben kell lennie a csuklómnak, és egyáltalán nem terhelhetem. Nagyon sajnálom, mert nagyon szerettem volna játszani a Fed-kupában” – kesergett Cibulková.

Matej Lipták kapitány Daniela Hantuchovát hívta be, az első számú játékos pedig így Kristína Kučová lett. Rajtuk kívül még Jana Čepelová és az olaszok ellen brillírozó Rebecca Šramková tagja a csapatnak, amely szombaton és vasárnap a Világcsoportba kerülésért játszik a hollandokkal.

Azokkal a hollandokkal, akiktől két éve idegenben némi meglepetésre sima, 4:1-es vereséget szenvedtek a szlovákok, igaz, akkor erősen tartalékos felállásban szerepeltek, Cibulková, Hantuchová és Čepelová nélkül.

„Cibulková hiányzásával némileg változtak az esélyek, most már a hollandok a favoritok. De bízom a lányokban, hogy képesek lesznek megnyerni ezt a fontos mérkőzést” – nyilatkozta Lipták.

A kapitány még nem döntött arról, melyik meccsre kit fog nevezni. A hollandok első számú játékosa, Kiki Bertens ellen Jana Čepelová lehet a nyerőember, pozitív a mérlege vele szemben. „Négy egyenrangú játékos alkotja a csapatot, igyekezni fogok úgy megválasztani a stratégiát, hogy semlegesíteni tudjuk a hollandok erősségeit” – hangsúlyozta a szlovák kapitány.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?