Luxus Audit gyárt a pozsonyi Volkswagen

Pozsony |

<p>Győr helyett Pozsonyban gyártják az Audi luxus SUV modelljét, a Q8-at. Az első modellek titokban már el is hagyták a Volkswagen pozsonyi gyárát, a németországi Nürburgringen tesztelik őket.</p>

2018-ban ott kezdik az Audi Q8 sorozatgyártását. Nem ez az első, itt gyártott luxus modell, Pozsonyban készül a Volkswagen Touareg, az Audi Q7, részben a Porsche Cayenne és a Bentley Bentayga. A cég szerint a Q8 minden idők egyik legelőkelőbb és legdrágább Audija lesz, a BMW X6 vagy a Mercedes-Benz GLE konkurenciájának szánják. Látványtervét a genfi autószalonon mutatták be, a világbemutató a frankfurti autószalonon várható.

A pozsonyi Volkswagen forgalma tavaly 7,6 milliárd dollár volt – az eddigi legmagasabb –, összesen 388 687 gépkocsit, továbbá 263 700 sebességváltót gyártott. „2016-ban kezdtük használni a szenzorokkal ellátott intelligens kesztyűket, és továbbra is dolgozunk az ember és robot szorosabb együttműködésén” – sorolta a technológiai újdonságokat a fejlesztési projektekért felelős ügyvezető, Ralf Sacht. Épül egy új logisztikai központ, teljesen automatizálják az apró alkatrészek tárolását és kiadását. Ennek köszönhetően felgyorsul az egész gyártási folyamat. További alkalmazottakat is felvettek, már 12 300-an dolgoznak a pozsonyi Volkswagenben. A konszern által megnyitott iskolában duális szakképzés folyik, tavaly vették fel az első száz diákot, akiknek biztos helyük lesz a gyárban. A cég 1200 férőhelyes parkolóházat épít az alkalmazottak számára. (dem, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?