Felújítják a dunaszerdahelyi kultúrház erkélyeit

Dunaszerdahely |

<p>A tervek szerint a hónap végéig nyolc, májusban pedig a maradék három erkélyt is újraszigetelik és festik.</p>

Felújítja a város a művelődési központ homlokzatát és erkélyeit. A rekonstrukció félidőnél tart, a hónap végére eltűnnek a munkaeszközök az épület elől.

A tavaly átkeresztelt Csap-lár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér és az épület homlokzata Dunaszerdahely egyik jellegzetessége. A hónap elejétől dolgoznak a munkások az épület felújításán. „Teljes körű felújítást végzünk, a kiugró balkonok alját, tetejét és padlózatát is felújítjuk, szigeteljük” – magyarázta Hervay György, a városi hivatal beruházási osztályának vezetője. Hozzátette, felszedik és újracsempézik a balkonok padlózatát, befestik és újrahálózzák az erkélyeket. A szerződés szerint április végéig kell befejezni a munkát. Hervaytól megtudtuk, az épület tizenegy erkélye közül nyolcnak a felújítása szerepel a szerződésben, a maradék hármat függelékként csatolják a megállapodáshoz. A városi hivatal oldalán levő tájékoztatás szerint egy erkély rekonstrukciója körülbelül 7400 euróba kerül, a projekt költségvetése meghaladhatja a 81 ezer eurót. „A jövő hét folyamán elkészülhet az épület homlokzatán levő öt erkély, a napokban elkezdték a hátsó balkonok rekonstrukcióját is, így ezek a szerződésben meghatározott időpontig elkészülnek. Az utolsó három balkont májusban rekonstruálják” – folytatta az osztályvezető.

Azért is fontos, hogy a kivitelező időben elkészüljön a munkával, mert április végén már nagyszabású rendezvény lesz a művelődési központ előtti téren. A hónap utolsó hétvégéjén rendezik meg a Mun-Dus borversenyt és borfesztivált és a Szent György-napokat. A borversenyen több száz borfajtát kóstolhatnak a látogatók, és több neves fellépő is szórakoztatja a közönséget a művelődési központ előtti téren. Ingyen ad koncertet többek között a Csík zenekar és a Budapest Bár is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?