Nem lép ki Párkány a turisztikai szövetségből

Párkány |

<p>Nem szavazta meg a Duna Mente Turisztikai Desztináció Menedzsmentből (TDM) való kilépést Párkány képviselő-testülete. A szervezetből való kilépést Eugen Szabó polgármester vetette fel.</p>

A párkányi testület rendkívüli ülésen tárgyalt a Duna mente TDM-ből való kilépésről. A tanácskozást Eugen Szabó polgármester hívta össze. Szabó azt szerette volna elérni, hogy Párkány – kilépve a Duna mente TDM-ből – saját szervezetet alapítson. A kilépésről szóló határozati javaslatát azonban nem fogadták el a képviselők. A szavazáson a testület 6:2 arányban voksolt a kilépés mellett. A tagság megszüntetéséhez a testület abszolút többségének jóváhagyására lett volna szükség.

A Duna mente TDM 2016-ban alakult. Alapító okiratát hét önkormányzat (Komárom, Izsa, Pat, Dunamocs, Karva, Muzsla és Párkány) polgármestere, valamint négy vállalkozás képviselője írt alá azzal a céllal, hogy a térség turisztikai lehetőségeinek összekapcsolásával népszerűsítsék a régiót. Ekkor országszerte már több mint 30 sikeres TDM működött, amelyek között az állam 2015-ben 3,2 millió eurót osztott szét. A Komárom és Párkány közti régió viszont fehér folt volt. A TDM megalakítását az állami támogatások lehívása is indokolta. A TDM ügyvezetőjévé Párkány polgármesterét választották.

Februárban a közgyűlésen Eugen Szabó bejelentette, lemond elnöki posztjáról. A polgármester – bár korábban a város TDM-be való belépését szorgalmazta – Párkány tagságának felfüggesztését javasolta. Az ügy már a testület februári ülésén napirenden volt, de a képviselők elnapolták a döntést. Hiányosnak tartották az ezzel kapcsolatban beterjesztett anyagot, amelyből nem derült ki, milyen következményekkel járna a kilépés. A TDM-től a felelős döntés meghozatalához átfogó anyag kidolgozását kérték.

A háromórás rendkívüli ülésen számtalan érv és ellenérv hangzott el. Végül a 14-ből csupán 6 képviselő szavazta meg a kilépést – hatan tartózkodtak, ketten a maradás mellett voksoltak – Párkány a Duna mente TDM tagja marad.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?