Nem ehetnek több kutya- és macskahúst a tajvaniak

Tajpej |

<p>Betiltották a kutya- és macskahús árusítását és fogyasztását&nbsp;Tajvanon, ahol amúgy soha nem volt különösképpen elterjedt a házi kedvencként is tartott bundás állatok étkezési célú felhasználása.&nbsp;</p>

Az állatvédelmi törvénynek egy, a tajpeji parlament által kedden jóváhagyott módosítása első ízben kifejezetten tiltja, és pénzbírsággal rendeli büntetni a macska- és kutyahús, valamint az ilyet tartalmazó egyéb élelmiszerek fogyasztását és értékesítését. 

Aki a törvényi tilalom ellenére kutya- vagy macskahúst eszik vagy árusít, azt 250 ezer tajvani dollárig terjedő pénzbírsággal sújthatják, sőt nevük és fényképük nyilvánosságra hozatalával meg is szégyeníthetik. 

Megszigorították az állatkínzás büntetési tételeit is: az eddigi 1 helyett 2 évig terjedő börtön és 1 millió helyett 2 millió tajvani dollárig terjedő pénzbírság fenyegeti azokat, akik szándékosan súlyosan bántalmaznak, például megcsonkítanak vagy agyonvernek állatokat.

Tilos az állatokat autóval vagy motorkerékpárral pórázon vezetni, de ezt csak 15 ezer tajvani dollárig terjedő bírsággal sújtják.

Az állatvédelmi törvény szigorítása tükrözi a hagyományosan kutyahúsevő tajvani társadalom gyors átalakulását a házi kedvenceket a csökkenő gyerekszám közepette családtagként kezelő, nagy figyelemmel övező és fényűzési cikkekkel elhalmozó társadalommá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?