Álomszerű végjáték a DAC-Slovan meccsen

Dunaszerdahely |

<p>Álomszerű végjáték: a DAC Šafranko hosszabbításban lőtt góljával győzte le a Slovant a labdarúgó Fortuna Liga 26. fordulójában. A vendégszektort már a 16. percben kiürítették.</p>

A meccset óriási várakozás előzte meg, a hazai fanklub látványos piros-fehér-zöld koreográfiát készített, a Himnusz eléneklése után nemzetiszín görögtüzek gyúltak a kapu mögötti lelátón.

A Slovan-tábor szektorában már az első percben robbantak a petárdák, törtek a székek. A vendégdrukkerek nyugodtabb részét át is terelték  egy másik szektorba, a 9. percben pedig bejelentették, hogy teljesen kiürítik a vendégszektort. Ez a rohamrendőrök közreműködésével nagyjából nyolc-tíz percig tartott, addig senki nem figyelte, mi történik a pályán. A 16. percben egy rövid időre félbe is szakadt a meccs, az óra nem állt meg, de a bíró addig nem adott jelt a kirúgásra, amíg egy kicsit el nem ült a vihar Mucha mögött a lelátón. Egy rendőr meg is sérült a kiürítés során.

Az akcióról a rendőrség közzétett egy videót a Facebookon (a felvételen vulgáris kifejezések is elhangzanak):

A labda többet volt a pozsonyiaknál, de ha a hazaiak csak egy kicsit is meglódultak, a közönség óriási felhördüléssel, tapsviharral jutalmazta az akciót.

A 39. percben Oršula tizenegy méterről lőtt, de Slávik védett. Két perccel később a másik oldalon Ljubicic került nagy helyzetbe, de hat méterről a kapu mellé lőtt. A félidő végén Davis szabadrúgása után Šafranko csúsztatása nem okozott gondot Muchának.

A második félidőben aktívabb volt a DAC, az 54. percben Pačinda szabadrúgását is különösebb nehézség nélkül védte a Slovan kapusa. A 75. percben a meglóduló Ljubicicot buktatták, Davis szabadrúgása után Šafranko fejelt, Mucha kikanalazta a labdát, de az asszisztens már korábban lest jelzett.

Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor Sarral szemben szabálytalankodtak, Davis lőtte be a szabadrúgást​ bal oldalról, Šafranko ugrott a legmagasabbra, és a hálóba fejelt!

A DAC két év után győzte le a Slovant, hazai pályán pedig öt és fél év után nyert ismét az égszínkékek ellen.

A DAC 10 bajnoki óta nem kapott ki, a Slovan először szenvedett vereséget a tavasszal.

DAC-Slovan 1:0 (0:0)

Góllövő: Šafranko (90.)

Sárga lap: Ľupták, Davis, ill. Rundics, De Kamps.

Játékvezető: P. Hrčka, 7139 néző.

DAC: Slávik - Zsivkovics, Šatka, Huk, Davis - Ljubicic - Pačinda (86. Brašeň), Aluku, B. Ľupták (81. Kontár), Vida (90. Sarr) - Šafranko.

SLOVAN: Mucha - Szekulics, Saláta, Rundics, Kubík - Szavicsevics - Oršula (80. De Sa),  Soumah, Kóňa (65. De Kamps), Priskin -  Vittek (65. Schet).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?