Látványos koreográfiával készül a DAC–Slovanra a hazai fanklub

<p>Már egy hónappal ezelőtt elkelt minden jegy a labdarúgó Fortuna Liga szombati DAC&ndash;Slovan rangadójára.</p>

A DAC Arénában legutóbb, a nagyszombatiak elleni derbi (0:0) során új tavaszi nézőcsúcs született a bajnokságban. A még a válogatott meccsek előtt lejátszott, Spartak elleni rangadóra 6008 néző volt kíváncsi Dunaszerdahelyen.

A Fortuna Liga holnapi (15.30), 26. fordulóbeli DAC–Slovan találkozója iránt még ennél is jóval nagyobb az érdeklődés, valamennyi jegyet elkapkodták elővételben, már majdnem egy hónappal ezelőtt.

A szerencsések – és a reménykedők, akik Facebook-posztokban várják, hátha felszabadul még néhány hely – jól teszik, ha holnap időben elindulnak a stadionba.

A vendégszurkolók érkezése során, kb. 13.45-től lezárják a motoros- és gyalogosforgalom elől a Sport utca azon szakaszát, mely a Bonbon Hoteltól a stadion VIP-parkolójáig vezet, illetve a Štefánik utca egy szakaszát a Sport utca és Szent István tér között. A Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárják a motorosforgalom elől.

A mérkőzést a rendőrség kiemelt kockázatúnak nyilvánította (ezért is halasztották későbbre az iskolásoknak szóló „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt újabb körét), a beléptetés így a szokottnál tovább húzódhat a szigorú biztonsági intézkedések miatt.

A kapunyitás 13.30-kor lesz, a hazai drukkerek számára az Észak lakótelep (a régi sportcsarnok irányából), a Vásártér és a Szent István tér felől ajánlott megközelíteni a DAC Arénát, a bérleteseknek a C1-es szektornál külön bejáratot jelölnek ki. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a forgókapus beléptetés és ellenőrzés után is a stadion bármely pontján elkérhetik a szurkolóktól a belépőjegyüket, így azt mindenkinek végig magánál kell tartania. A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni.

Pirotechnikai eszközöket természetesen tilos bevinni a stadionba, amire a sárga-kékek fanklubja is külön felhívta a DAC-szimpatizánsok figyelmét. A hazai drukkerek minél többeket szeretnének bevonni a meccs előtti koreográfiába, s arra kérik a nézőket, a Nélküled alatt, a bevonuláskor ne a DAC-sálat tartsák fel a magasba, hanem – az érkező jelzés pillanatában – a székeken elhelyezett fóliát, színnel felfelé.

A vendégszurkolóknak 300 jegyet tartanak fenn, ők az öreg főtribün bal oldalában kapnak helyet, elválasztva a hazai szurkolók szektorától. A Slovan-drukkerek vélhetően lesznek is ennyien, a múlt heti fordulóban a tőlük megszokotthoz képest jóval nagyobb számban kísérték el kedvenceiket Podbrezovára is. (fcdac.sk, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?