Kotleba képviselője a "fehér gyerekek" oltalmazásáról beszélt, feljelentették

Pozsony |

<p>Ondrej Dostál (SaS) ma feljelentést tett Milan Uhrík (ĽSNS) ellen, amiért a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) vasárnapi vitaműsorában azt mondta, hogy &quot;óvni kell a fehér gyerekek jövőjét is&quot;.&nbsp;</p>

Dostál Lucia Štasselová (független) pozsonyi városi képviselővel, Viera Dubačová független parlamenti képviselővel és Juraj Petrovič-csal, az OKS alelnökével közösen jelentette fel Kotleba képviselőjét. A műsorban Ľubomír Galko (SaS) felszólította Uhríkot, hogy határolódjon el a párttársai rasszista és fasiszta megnyilvánulásaitól. "Ezek az idézetek nem tartoznak a párt hivatalos programjához, szóval igen, elhatárolódok. Még ha az egyik tetszett is, miszerint óvnunk kell a fehér gyerekek jövőjét. Ebben semmi rosszat nem látok. Nevezzenek rasszistának, de azt gondolom, hogy igenis óvnunk kellene a fehér gyerekek jövőjét is, nemcsak a másokét" - mondta Uhrík. A feljelentők szerint az ĽSNS képviselője ezzel egyetértését fejezte ki  David Lane amerikai neonáci terrorista hírhedt, a fehér gyerekek jövőjének biztosításáról szóló kijelentésével ("We must secure the existence of our people and a future for white children" - "Be kell biztosítanunk az embereink létezését és a fehér gyerekek jövőjét"), amely  a White Power (Fehér Hatalom) mozgalom mottója lett. A feljelentés szerint fennáll a faji, etnikai vagy nemzetiségi alapú gyűlöletet hirdető csoportok, mozgalmak vagy ideológiák propagálásának gyanúja. MÁR A RENDŐRSÉG IS VIZSGÁLJA KOTLEBÁÉK NEONÁCI SZÁMMISZTIKÁJÁT Dostál rámutatott: 75 évvel korábban a "fehér gyerekek jövőjének védelme" keretében ugyanezen a napon zsidó nőket és gyerekeket szállítottak el Poprádból Auschwitzba marhavagonokban, amiért Hitler és Tiso a felelős. Uhrík reakciójában elmondta: ő pozitívan nyilatkozott valaminek a védelméről, ráadásul az "is" szócskát használta, tehát nem "csak" a fehér gyerekek védelmére gondolt. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?