Romániában is díjat nyert a Saul fia

Bukarest |

<p>A Saul fia című film nyerte a legjobb külföldi alkotásnak járó díjat a román filmes szakma legrangosabb díjkiosztó gáláján.</p>

A kedden este a bukaresti Nemzeti Színházban megtartott rendezvényen kiosztották a Gopo-díjakat, amivel a román filmszakma saját alkotóinak legjelentősebb teljesítményeit honorálta.

A gálán a Saul fia nyerte a tavaly Romániában bemutatott legjobb külföldi filmnek járó elismerést. Nemes Jeles László Oscar-díjas filmjét a Transilvania Film forgalmazta Romániában.

A legfontosabb díjakat a Cristi Puiu által rendezett Sieranevada című film nyerte, amelyet tavaly mutattak be a cannes-i nemzetközi filmfesztiválon, majd Románia Oscar-díjra jelölte. 

Ennek az alkotásnak ítélték a legjobb filmnek járó kitüntetést. Emellett Puiu kapta a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyvíró elismeréseket, de a film női főszereplőjét és mellékszereplőjét alakító Dana Dogaru és Ana Ciontea is megkapták a Gopo-díjat, akárcsak a film vágója, Letitia Stefanescu.

Szintén hat díjat kapott a Bogdan Mirica által rendezett Kutyák (Caini) című alkotás. A legjobb férfi főszereplőnek és legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjakat Gheorghe Visu és Vlad Ivanov színészek kapták a filmben nyújtott alakításukért.

A legjobb férfi főszereplőnek járó díjért Hatházi András, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze is versenyben volt a Marian Crisan román rendező Orizont című filmjében nyújtott alakításáért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?