Perrel fenyegetik Párkányt a befizetetlen TDM-tagdíj miatt

Párkány |

<p>Hivatalosan is bejelentette lemondását a Duna mente Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) elnöki posztjáról Eugen Szabó, Párkány polgármestere.</p>

Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón nem derült ki, mi lesz a befizetetlen tagdíjjal. A TDM jogi lépéseket fontolgat.

Elnapolták a döntést

Legutóbbi soros ülésén a párkányi testület elnapolta a Duna mente TDM-ből való kilépéssel kapcsolatos döntést. Kevésnek és hiányosnak tartották az ezzel kapcsolatban beterjesztett anyagot, amelyből nem derül ki, milyen következményekkel, előnyökkel és hátrányokkal járna a kilépés. Az egyesületből való kilépés lehetőségét Eugen Szabó vetette fel. A képviselők nem értették, hogy a polgármester, aki a TDM megalakulásakor Párkány belépését szorgalmazta, most miért látja úgy, hogy a város jobban járna, ha kilépne a szervezetből.

Nézetkülönbségek

„A Duna mente TDM szervezet 2015 őszén alakult hét önkormányzat és négy turizmussal foglalkozó vállalkozás megegyezése alapján, abból a célból, hogy segítse a turizmus regionális fejlődését. Ezt jó dolognak tartom, ezért támogattam a szervezet létrehozását. A 14 hónapos együttműködés során azonban több nézetkülönbség adódott, ami hátráltatta a szervezet hatékony működését. A Duna mente TDM – ebben a formájában – túl nagynak és turisztikai szemmel nézve nagyon heterogénnek mondható. Ez bonyolulttá és nehézkessé teszi a működését. Ezért javasoltam, hogy Párkány lépjen ki, és kezdje el saját, kisebb régiót felölelő TDM szervezetének megalakítását” – nyilatkozta lapunknak Eugen Szabó.

Ki hátráltatta az ügyet?

Az ülésen a TDM képviseletében megjelent többek között Keszegh Béla, Komárom alpolgármestere és Duka Gábor, Karva polgármestere is. Felrótták Szabónak, hogy hátráltatta a szervezet működését, mert elnökként többször megvétózta az ügyvezető igazgató kinevezését. Szabó a sajtótájékoztatón azt mondta, épp a tagok hátráltatták az ügyvezető kinevezését, mert ragaszkodtak ahhoz, hogy a posztot Komárom környéki személy töltse be. Reagált arra a vádra is, amely szerint a szervezet pénzéből 1800 eurót fizetett felesége cégének az elvégzett adminisztratív munkákért. Szabó szerint nincs olyan előírás, amely ezt tiltaná.

Párkány és a fejős tehén

Megválaszolatlan maradt a kérdés, hogy Párkány önkormányzata miért nem fizette be a tavalyi tagdíjat (34 ezer euró), amiért a szervezet perrel fenyegeti a várost. Eugen Szabó szerint a befizetett tagdíj és a Párkányra fordított pénz nincs egyenes arányban. „Párkány a szervezetben a fejős tehén pozíciójába került. Ezt a város polgármestereként nem tudom támogatni” – fogalmazott. Lapunknak azt nyilatkozta, úgy véli, Párkány kilépésével megnyílna az út ahhoz, hogy a város a turisták érdekeit jobban figyelembe vevő, rugalmasan összeállított programcsomagokkal álljon elő. A kilépést azonban a város képviselőinek kell jóváhagynia. A döntés meghozatalához a testület a TDM-től átfogó anyag kidolgozását kérte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?