Krasznahorkán élősködött az ĽSNS

Krasznahorkaváralja |

<p>A Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) támogatói és képviselői a&nbsp;krasznahorkai&nbsp;vár leégésének ötödik évfordulója apropóján szombaton újabb gyülekezőt tartottak. Először a vár főbejáratánál találkoztak, azt követően a várhegy alatti romatelepet &bdquo;vették szemügyre&rdquo;, végül pedig a községi hivatal előtti téren gyertyákat gyújtottak.&nbsp;</p>

A gyülekező Milan Mazurek és Štefan Surmánek, a párt parlamenti és regionális képviselőinek beszédével kezdődött – ők megafonnal a kezükben, a vár bejárata előtt szónokoltak a jelenlévőknek. A képviselők elsősorban a hatalmon lévő kormány tevékenységét és a krasznahorkai vár felújításának lassú folyamatát kritizálták, de nem titkolták a vár alatt, illetve az országban élő romákról kialakított uszító véleményüket sem. 

„Azok, akik a kormány élén állnak, öt év alatt sem voltak képesek helyreállítani a krasznahorkai várat, de mégis minket hívnak a vezetésére alkalmatlanoknak, tanulatlanoknak. Ha a mostani parlamenti képviselőket a vár alatt élő romákra cserélnénk és húsz évig ott hagynánk őket, biztos vagyok benne, hogy nem tudnák úgy leépíteni az országot, mint ezek a túlképzett, intelligens, politikai tapasztalattal rendelkező úriemberek” – szólt a jelenlevőkhöz Mazurek. Mint hozzátette, a krasznahorkai vár mindezek mellett az országban működő igazságszolgáltatásnak és rendőrségi intézkedéseknek is a tükörképe. 

Mazurek a romákat beszédében „aszociális parazitáknak” nevezte, akik szerinte büntetés nélkül lophatnak, csalhatnak, és a vár felgyújtásáért is ők felelnek. „A rendőrség ezeket a parazitákat védi, a tisztességes embereket pedig semmibe se nézi” – tette hozzá Mazurek. 

Bollo Péter (Híd), Krasznahorkaváralja polgármestere az ĽSNS embereinek szombati megmozdulására a következőképpen reagált: „Kotlebáék emberei a falu által szervezett pénteki forgalomlassító tüntetésen is jelen voltak, de már akkor megmondtuk nekik, hogy csak élősködnek rajtunk. Marian Kotleba a mi szerencsétlenségünkön építette fel politikai kampányát. Szétzavarta a sarat, aztán gyáván eltűnt, a sár pedig a mi nyakunkon maradt” – magyarázta a polgármester. A képviselők szónoklása után a gyülekezet a várhegy tetejéről a közeli romatelepet is szemügyre vette, majd a tűzvész ötödik évfordulója emlékére a községi hivatal előtti téren gyertyákat gyújtottak. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?