Magasvasút épülhet Pozsonyban

Pozsony |

<p>A pozsonyi buszpályaudvart felújító HB Reavis tervezi egy magasvasút kiépítését is, mely a Nivy környékét kötné össze Ligetfaluval (Petržalka) a Duna fölött átívelve.&nbsp;</p>

Ennek kiépítésére mintegy 50 millió eurót szánnának. A ligetfalui végállomásnál egy nagy befogadó képességű parkolóházat is terveznek felépíteni további 30 millió euróból.  Martina Jamrichová, a befektető, a HB Reavis szóvivője azt is elárulta: júliusban kezdődik az új pozsonyi buszpályaudvar építése, és 2020-ra készülhet el. Az átépítés ideje alatt ideiglenes megállót alakítanak ki a Botto utcában. A pályaudvar átépítésébe 345 millió eurót, a közlekedési és technikai infrastruktúra felújításába pedig további 24 millió eurót terveznek befektetni. A projekt része a Mlynské nivy utca teljes rekonstrukciója is, melyet 14 hónapra - a munkálatok idejére - teljesen lezárnának a forgalom előtt. A befektető kérvényezte, hogy az állam vegye fel a projektet a kiemelten fontos beruházások közé.  A modern buszpályaudvar épületében üzletek, piactér és egy irodaház is helyet kapna. A tervek szerint a zöldtetős épület tetején közösségi kertek és sportpályák is lesznek. Az új épületben két föld alatti és három föld feletti szint lesz, az autóbusz-állomás az első alagsori szinten kap helyet. 2150 új parkolóhelyet terveznek, gyereksarok, éttermek és kávézók is lesznek az új állomáson, amelyhez hasonló a befektető szerint Madridban, Münchenben, Helsinkiben vagy New Yorkban van. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?