2800 ember alkalmazását tervezi Nyitrán a Jaguar

Nyitra |

<p>Jelenleg 130, 2020 végéig viszont 2800 ember dolgozik majd a Jaguar Land Rover autógyárban.</p>

Az új alkalmazottakról szóló információkat az indiai kézben levő brit cég személyzeti osztályának vezetője, Nicci Cook árulta el a Profesia Days állásbörzén a fővárosban. Elismerte, hogy a munkaügyi minisztériumnál körülbelül 40 ezer ember érdeklődött munka iránt az autógyárnál azzal, hogy kitöltött egy jelentkezési ívet, ám a jelenlegi 130 alkalmazott csupán 10 százalékát választották ki ezekből a jelentkezőkből.

A társaság jelenleg további 75 állást próbál betölteni; gyártási, menedzseri, logisztikai posztokra keres szakértőket, ám olyan mellékosztályokra is, mint a pénzügyi vagy a személyzeti osztály. Cook szerint tudatosítják, hogy a munkaerőpiac lehetőségei korlátozottak az országban, ám jelenleg különösebb problémáik nincsenek. „Mindenesetre biztató, hogy van adatbázisunk, amelyben 40 ezer olyan ember szerepel, aki nálunk szeretne dolgozni. Másrészt tudjuk, hogy amint kiírjuk a tömeges álláshirdetéseket, megjelennek a problémák is, ám ezért is együttműködünk az Autóipari Szövetséggel és a tanintézetekkel. A cél, 2018-ban és 2019-ben már kész, képzett alkalmazottakkal tudjuk elkezdeni a gyártást” – mondta a személyzeti osztály vezetője.

Véleménye szerint Szlovákiában az emberek 70 százalékának van munkája, a maradék 30 százalékban akarják megtalálni a rejtett tehetségeket. „Ez érdekel igazán. Nagyon sok nő van ebben a harminc százalékban, s ők külön érdekelnek minket. Közvetlenül őket akarjuk különböző állásbörzéken megszólítani, az iskolákban azt akarjuk elmagyarázni a nőknek, hogy ebben a szakmában ők is tudnának érvényesülni” – pontosított a Sme napilapnak adott interjúban Cook.

A brit autógyár még idén, minden bizonnyal nyár előtt kezdi majd keresni leendő alkalmazottjainak többségét. A 300 ezer négyzetméteren elterülő gyárban évente 150 ezer autót fognak gyártani. (dem, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?