Bízik Réka: egyre jobb forma és gólcsúcs

Mosonmagyaróvár |

<p>14 találatával eddigi NB I-es karrierje gólcsúcsát érte el a Fehérvár elleni bajnokin (29:31) Bízik Réka kézilabdázó.&nbsp;</p>

„Éppen jobbik formámat dobta a gép, ezért sikerült ilyen sokat lőnöm – hárította el poénosan dicséretünket a naszvadi származású balszélső. – Az öltözőbe nem kell vinnem semmit cserébe a rekordért, ez csak akkor szükséges, ha rossz színű edzőpólót viszek magammal. De tavaly olyan rossz sütit csináltam a csapattársaimnak, hogy inkább azt mondták, engem nem büntetnek meg többet.”  A jókedv a vereség ellenére is érthető Mosonmagyaróváron, ugyanis két és fél év után az említett tétmeccsen avatták fel az új UFM Arénát, melyben hazai részről Bízik Réka dobta az első gólt. „A hangulat fergeteges volt. Telt ház, mintegy 1000 néző buzdított, és sajnos 300 ember már nem fért be a meccsre. Vágsellyén volt ilyen a szurkolás még a Duslo fénykorában, Magyarországon is ritka, hogy ilyen szurkolótábor álljon egy csapat háta mögött, mint a miénk” – mesélte a 25 éves játékos.  A mosonmagyaróváriak a 14 tagú mezőny 10. helyéről vágtak neki az alapszakasz második felének, de a képet árnyalja, hogy sokszor csak néhány gólon múlt a vereségük. „Ebben az évben végre több lehetőséget kaptam, és azon vagyok minden meccsen, hogy ezt meg is háláljam az edzőmnek, Varga Józsefnek – mondta Bízik Réka, akit így ismét hívtak a szlovák válogatottba. – Az új idényben többször is felkerestek, de most lemondtam a válogatottságot, mert azt tartottam előbbre valónak, hogy a klubomban nyújtsak minél többet, minél jobbat.”  Erre fog törekedni Réka nővére, az irányítóként játszó Boglárka is, aki január végén igazolt a csapathoz a szintén NB I-es Kisvárdától, s akinek nagyon gyorsan ment a beilleszkedés. „Szerencsére volt itt egy testvére, aki segített neki mindenben” – tette hozzá nevetve Bízik Réka.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?