Hazárdjáték – tiltás helyett szabályozás Pozsonyban

Pozsony |

<p>Az eddigi elutasító álláspont ellenére most felmerült, hogy nem betiltanák, hanem kategóriákba sorolnák és szabályoznák a szerencsejátékot a fővárosban.</p>

Az szerencsejátékok teljes körű tiltása helyett a szabályozásról is szavazhatnának a fővárosi képviselő-testület tagjai. Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere tegnap azt mondta, kategóriánként is szavazhatnak a képviselők a hazárdjátékokról.

Pozsonyban februárban tárgyaltak a szerencsejátékok betiltásáról. A tiltást szorgalmazók közel százezer érvényes aláírást gyűjtöttek össze. Több képviselő szerint azonban inkább szabályozni kellene a hazárdjátékok piacát, mert a felszámolás miatt feketén folytatódna a szerencsejáték. Egy képviselői szavazat hiányzott ahhoz, hogy zöld utat kapjon a rendelet. A következő ülésen újra a testület elé terjesztik a beadványt. Ivo Nesrovnal korábban leszögezte, kizárólag a teljes tiltást tartja elfogadhatónak. Tegnap azonban a SITA hírügynökségnek úgy nyilatkozott, ha a frakciók elnökei, a pénzügyi bizottság elnöke, vagy a petíciós bizottság azt kéri tőle, kategóriánként szavazzanak a szerencsejátékok betiltásáról, elgondolkodik a lehetőségen. „Eddig azonban erre nem került sor. Akkor osztom fel a szavazást, ha egy képviselő ezt javasolja” – jelentette ki a főpolgármester. Hozzátette, a petíciós bizottságtól kapott mandátum szerint jár el, amely a hazárdjátékok ellen harcoló több mint 136 ezer pozsonyi lakos véleményét képviseli. Ján Budaj, a pénzügyi bizottság elnöke ez ügynökségnek elmondta, olyan javaslatra vár, amely megfelel a főpolgármester elvárásainak.

A februári szavazáson nem hagyták jóvá a képviselők, hogy négy kategóriára osszák a szavazást, és külön dönthessék el a képviselők, hol engedélyezik, vagy tiltják be a szerencsejátékot. Az első kategóriába tartoztak volna a város területén található hotelek, motelek, panziók, a másodikba az üzletek és a szolgáltatások, a harmadikba a kulturális és közterek, az utolsóba pedig a társasházak. (SITA, béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?