Becsüljük meg Borist

<div>Ha nem lenne a Sme rodina, szavazói egy része Kotlebát erősítené.</div>

Miroslav Číž, a Smer talán legbőbeszédűbb képviselője rémülten tárta szét a karját egy éve a parlamenti választások éjszakáján: nem érti, mit vár 6 százaléknyi választó Boris Kollártól, hiszen nem kínál az égvilágon semmit, vagy ha igen, Číž sokéves politikai tapasztalattal sem képes megfejteni, hogy ez a valami micsoda.  Boris (nevezzük így, ha már ez a neve, és ezen a néven üzen a választóknak is) tavalyi eredményénél még meglepőbb, hogy támogatottságát egy év után is stabilan tartja, sőt növeli. Az embereknek tehát igényük van arra, hogy Boris része legyen a szlovák törvényhozásnak, közéletnek. Most nem fogunk kitérni arra, hogy egyéves létezése és parlamenti jelenléte során mi minden egyebet kínált és hozott nekünk ez az exhibicionista milliárdos (bár kétségkívül szenzációs eredmény lenne, hiszen megszületne a világ legrövidebb cikke), inkább arra próbálunk rámutatni, hogy miben rejlik a Család Vagyunk (Sme rodina) nevű formáció igazi értéke. Talán nem is gondolják a magukat standardnak nevező pártok, mekkora segítségükre van Boris a szélsőségesek elleni harcban (már ha ezt lehet harcnak nevezni, talán inkább a szélsőségesek elleni gondolkodásról van szó). Nagyon egyszerű: a szélsőséges eszméket hirdető párt(ok) fő célközönségét azok a választók képezik, akik irtóznak a szakmai érveléstől, inkább a könnyen befogadható, hangzatos jelszavak gyakorolnak rájuk hatást. Elutasítják és haszontalannak tartják az eddig regnáló politikai elitet, egyrészt frusztráltságból, másrészt mert fogalmuk sincs róla, hogyan működik az államszervezet, de nem is érdekli őket különösebben. Ezek a választók jelenleg egy 10 százalék körüli támogatottságú pártot tartanak fenn. De ha megnézzük, ugyanígy gondolkodnak Boris Kollár támogatói is, hiszen nekik sem erősségük a szakmai vitákban való elmélyedés. A kiülök egy kockás sálban asztalt csapkodni és jól megaszondom a nagysemmit-típusú érveket viszont nagyon komálják.  Ugyanis ha Boris nem lenne, ezek a szavazók nagyrészt a szélsőségesek táborát erősítenék. Boris Kollár egyetlen internetes videójával több potenciális választót szippant el a szélsőségesektől, mint akárhány felvilágosító előadás vagy akcióterv a rasszizmus és a nacionalizmus működéséről és veszélyeiről. Ezért becsüljük meg Borist, amíg nem találunk ki helyette jobbat. Csak nehogy addigra ő találjon ki valami jobbat helyettünk, ez a folyamat ugyanis már elkezdődött.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?