Újabb munkahelyek a lévai ipari parkban

Léva |

<p>Léván ökológiai hulladék-feldolgozót üzemeltetnének, Nyitra megye számos vállalatának kínálnák fel a szolgáltatásaikat.</p>

A folyékony hulladék elszállítását, valamint korszerű technológiával történő ökológiai feldolgozását vállalná a pozsonyi székhelyű Grizzly Slovakia Kft, amely Léván, a Génye városrészben lévő ipari parkban még ebben az évben üzembe helyezné a korszerű Eztol komplexumot.

A vállalkozói elképzeléshez készült környezeti hatástanulmány megtalálható a város önkormányzati honlapján, és március elejéig véleményezhetik a lakosok. A fáradtolaj, olajszűrő, különféle emulziók elszállításával, valamint környezetvédelmi előírásoknak megfelelő feldolgozásával elsősorban a Nyitra megyében lévő vállalatoknak kínálnának szolgáltatást. Napi 150 köbméter szennyvíz, veszélyes folyékony hulladék tisztítását tervezik a gényei ipari parkban. A központban mintegy harminc személyt alkalmaznának, a dolgozók kétharmada betanított munkás lesz. Az Eztol komplexumban feldolgozzák, elemzik, majd megfelelő műszaki-vegyi eljárással megsemmisítik az ipari termelés során keletkezett folyékony hulladékot. Ha nem kezelnék megfelelő módon a veszélyes hulladékot, az bekerülhetne a földbe és szennyezné a talajvizet. A beruházó azért választotta ezt a területet, mert Léva száz kilométeres körzetében nem található ehhez hasonló ökológiai feldolgozókomplexum.

A mintegy hatmillió eurós beruházás negatívumának tekinthető, hogy az üzem környékén sűrűbb lesz a teherforgalom, nagyobb a zaj, napi huszonhat teherautóval hozzák a feldolgozásra váró folyékony hulladékot a telephelyre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?