Koukalová a világbajnok, Kuzmina a 8.

Hochfilzen |

<p>A cseh Gabriela Koukalová nyerte a nők 7,5 kilométeres sprintversenyét a Hochfilzenben zajló sílövő-világbajnokságon, a szlovák Kuzmina a nyolcadik lett.</p>

A futamot a sífutó-teljesítmény döntötte el, ugyanis a legjobb hatban senkinek sem volt lövőhibája, ami büntetőkört vont volna maga után. A hat, egyformán makulátlanul célzó sportoló közül a tavalyi világkupagyőztes 27 éves cseh versenyző bizonyult a leggyorsabbnak a jelenleg a világkupában vezető német Laura Dahlmeiert és a francia Anais Chevalier-t megelőzve.A szocsi téli olimpián két ezüstérmet nyerő Koukalovának ez a második világbajnoki címe, 2015-ben a vegyes váltó tagjaként szerzett aranyérmet. A szülés után nemrégiben visszatért szlovák színekben versenyző, olimpiai bajnok Anastasia Kuzmina egy lövőhibát vétett, és végül 8. lett.A magyar színekben versenyző Szőcs Emőke célja az volt, hogy a legjobb hatvanban végezzen, ezáltal elindulhasson az üldözéses versenyben. Ez azért sem sikerült, mert az egész mezőnyben neki volt a legtöbb lövőhibája, szám szerint hat, így a 101 tagú mezőnyben a 99. helyen végzett. A szocsi téli olimpián szerepelt, csíkszeredai születésű magyar sportoló még egy számban, a 20 kilométeres egyéni versenyben indul az ausztriai vb-n. (MTI, ú) Eredmények:női sprint (7,5 km), világbajnok: 1. Gabriela Koukalová (Csehország) 19:12.6 perc (0 lövőhiba)2. Laura Dahlmeier (Németország) 19:16.6 (0)3. Anais Chevalier (Franciaország) 19:37.7 (0)…8. Anastasia Kuzmina (Szlovákia) 19:56.6 (1)…99. Szőcs Emőke (Magyarország) 23:54.0 (6)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?