Helyreállítják a sikabonyi temetőt

Dunaszerdahely |

<div>Emlékhellyé nyilváníttatja a város a Gálffy család sírkertjét, honlapján közölte az összegyűjtött sírköveken talált neveket.</div>

A Sikabony városrészben található régi temetőben az ötvenes években temettek utoljára, jövőre újra megnyithatják a sírkertet. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"265237","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Tavaly kivágták az öreg fákat, idén a gyökerek eltávolításával és tereprendezéssel folytatódik a munka. Hervay György, a városi hivatal műszaki és beruházási osztályának vezetője lapunknak elmondta, a temetőben található sírköveket összegyűjtik, és később kiállítják a régi-új temetőben. A városi hivatal honlapján közzétett felhívásban felsorolják a temetőben talált fejfákon olvasható neveket. Aki helyreállíttatná a rokona fejfáját és elhelyeztetné a város által kijelölt helyen, az jelezheti a városi hivatalban. A Sikabonyhoz kötődő Gálffy család sírkertjét emlékhellyé alakítják. „A most használt temető hamarosan megtelik. A katonai temetőben kiszélesítjük a járdát, és vasból készült emlékoszlopokra cserélnénk a fejfákat” – közölte Hervay György. Új kerítést építenek a temető köré, és előkészítik a járdákat, illetve a temető talaját. Minderre ötvenezer eurót különített el a város, a katonai temetőben elvégzett munkálatokra tizenötezer eurót. Hervaytól megtudtuk, leghamarabb jövőre temethetnek a régi-új sikabonyi temetőben. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"265238","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] A régi temető melletti I. világháborús hadifogoly-temetőt 2014-ben újíttatta fel a város. Közel 450 hadifogoly nyugszik itt, többségük neve és rangja is ismert.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?