Felvillanyozva

<p>Vagy levizelve. Mindenesetre nehéz elképzelni, hogyan érezheti magát az átlag hazai polgár, akinek van villany-, víz- és gázóra a nevén.</p>

Ha megnézi este a híradóban, hogy a kormány döntése értelmében mindezekért nem az idei, hanem a tavalyi árszabásnak megfelelően fog ismét fizetni, akkor nyilván megkönnyebbül. Meleg árad szét a testében, már csak azért is, mert gyorsan bedob egy stampedlivel, hisz ismét van rá oka (ok pedig, mint tudjuk, mindig akad). Bár nyilván úgy van vele, főleg a tavalyi év történései kapcsán, hogy ha az a sok esztelenség megtörténhetett, akkor talán minimum elvárhatjuk azt is, hogy az energiáért mostantól nem többet, hanem kevesebbet fizetünk. Ez lenne a rezsicsökkentés fantázianéven ismert csudafegyver, amely szociális érzésű politikusok vívmányaként terjed a térségben, az utóbbi években délről északi irányba, mint annak idején a Szerencsekerék meg a Dallas. De ne térjünk el a tárgytól, hiszen az elmúlt hetekben nem más történt, mint hogy veszélybe került a rezsicsökkentés. Az Árszabályozási Hivatal ugyanis másként számlázott, mint tavaly, ami elsősorban a víz esetében sokak számára elég komoly megrendülést okozhatott. Ugyanis eddig annyi vízért fizettünk, amennyit fogyasztottunk, de mostantól a vízóráért is kellene, mint a gáz és a villany esetében. Pontosabban kellett volna, csakhogy nem néhány eurós emelkedésről volt szó, hanem sok esetben több száz eurósról. Kaptak is sokan olyan számlákat, amelyektől kikerekedett a szemük. Fico viszont az emberek támaszaként vonult be annak idején a jelenünkbe, tegnapelőtt pedig a kamerák elé állt, és felszólította az embereket egy nagyon kellemes tettre: ne fizessék be ezeket a számlákat, majd kapnak másikat. Aki pedig már befizette, vissza fogja kapni a különbözetet. Hiszen az államnak szerinte semmi, de semmi oka arra, hogy most, éppen most megemelje az energiaárakat. Miért is tenné ezt a polgáraival? Mondjuk az Árszabályozási Hivatal állítólag egy független intézmény, de most már legalább tudjuk, mitől független. Szóval szépen számláznak ismét a tavalyi szerint, és mindenki megnyugodhat. Meg is nyugszik nyilván, akik meg nem nyugszanak meg, azok majd megnyugszanak attól, hogy az Árszabályozási Hivatal vezetőjét leváltották. Biztosan hibát követett el. Van ilyen. Ismét megmenekültünk. De csak addig, amíg meg nem kapjuk tavasszal a gázelszámolásról szóló csekket. Idén télen ugyanis pörögnek a gázórák, mint a ringlispil. De akkor miért félünk a globális felmelegedéstől? Ez a világ már majdnem olyan bonyolult, mint az Árszabályozási Hivatal árképzése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?