Forgatás közben a tengerbe veszett a kanadai természetfilmes

Miami |

<p>Filmforgatás közben 37 évesen a tengerbe veszett Florida partjainál Rob Stewart kanadai természetfotós és -filmes, természetvédő.</p>

A díjnyertes természetfilmes, a cápák szerelmese kedden tűnt el a dél-floridai Keys-szigeteknél, holttestét pénteken találták meg búvárok 65 méteres mélységben, 95 méterre attól a helytől, ahol utoljára látták. Három társával a cápákról forgatott dokumentumfilmet az Alligator Reef korallzátonyon.

Az ismert filmes halálának okai egyelőre tisztázatlanok. 

Rob Stewart a cápákról szóló 2006-os dokumentumfilmje, a Sharkwater folytatásán (Sharkwater: Extinction) dolgozott, amikor a tragédia történt. Épp a felszínre jött egy társával egy merülés után, amikor társa hajóra kapaszkodás közben eszméletét vesztette. Míg a hajó személyzete az ájult búváron segített, a még vízben lévő Stewart újra alámerült, és nem is jött fel többé. Feltételezik, hogy mivel ő is újralégző-készüléket használt, talán ő is elvesztette az eszméletét. 

A Sharkwater több mint 40 díjat nyert el különböző fesztiválokon - egyebek közt 2006 tíz legjobb kanadai filmje közé választották a torontói filmfesztiválon - , az ökológiai rendszerek összeomlásáról szóló, Revolution című 2012-es filmje a rákövetkező esztendőben a legtöbb bevételt hozó kanadai dokumentumfilmje lett és 19 fesztiváldíjat nyert el szerte a világon. 

Két könyvet is publikált, Sharkwater: An Odyssey to Save the Planet és Save the Humans címmel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?