Dubajból érkezett Párizsba az egyiptomi machetés támadó

Párizs |

<p>Egy 29 éves egyiptomi állampolgár támadt pénteken katonákra a Louvre Múzeumnál.&nbsp;</p>

A párizsi főügyész, Francois Molins azt mondta: az elkövető személyazonosságát hivatalosan még nem állapították meg, de a gyanú szerint egy 29 éves egyiptomi állampolgárról van szó, a vízumok európai bázisában rögzített fotója megegyezik az elkövető fotójával. A feltételezett támadó az Egyesült Arab Emírségekben él, ott kérelmezett vízumot 2016. október 30-án franciaországi beutazásra. Az egy hónapra szóló, február 20-ig érvényes turistavízumot január 20-án kapta meg. Január 26-án Dubajból érkezett a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre. A férfi útlevelét a házkutatás során megtalálták abban a lakásban, amelyet Párizs egyik legelegánsabb negyedében, a Champs-Elysées sugárút közelében bérelt. A Reuters hírügynökségnek két francia tisztviselő azt nyilatkozta, hogy a támadót Abdullah Reda al-Hamaminak hívják, az egyiptomi Dakahlíja tartományban született.  A támadás a Louvre múzeum alatt található Carrousel du Louvre bevásárlóközpont bejáratánál történt, ott ahol a belépők csomagjait ellenőrzik a biztonsági őrök. A fekete pólót viselő férfi a mozgólépcsőn leérve két, 40 centiméter hosszú machetével támadt négy járőröző rendőrre, miközben az kiabálta, Allah akbar! Az egyik katonát könnyebben megsebesítette a fejbőrén, majd egy másodikra támadt, aki a földre esett, majd rálőtt az elkövetőre a hasa irányában. Miután ez nem tartoztatta fel a támadót, a földön fekvő katona újabb három lövést adott le. Az elkövető ezután súlyos sérülésekkel összeesett, életveszélyes állapotban kórházba szállították.  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"264672","attributes":{"alt":"Elszállítják a sebesült merénylőt","author":"","class":"media-image","height":"313","title":"Elszállítják a sebesült merénylőt","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] A főügyész azt is elmondta: a férfit nem ismerték korábban a francia hatóságok, ujjlenyomata nem szerepelt a nyilvántartásokban. A machetéket Párizsba vette egy üzletben.Az elmúlt két évben a sorozatos iszlamista merényletekben 238-an vesztették életüket Franciaországszágban, a támadásokat az Iszlám Állam vállalta.A múzeumban a támadás pillanatában mintegy ezren tartózkodtak, őket az épület egyik biztonságos szárnyába kísérték, ahonnan két órával később, miután egyesével mindenkit átvizsgáltak, kisebb csoportokban kiengedtek.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?