Újabb vádemelés Ján Slota ellen

Zsolna |

<div>Ján Slotát, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) volt elnökét fiatalkorúak megrontásának szándékával vádolja az ügyészség. Ha bűnösnek találják, akár öt év börtönbüntetésre ítélhetik.</div>

A Szlovák Nemzeti Párt volt elnökét erkölcs elleni bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a zsolnai kerületi ügyész. „A vádemelésről a zsolnai járásbíróság dönt. Ha a bíró Ján S.-t bűnösnek találja, akkor hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti” – tájékoztatott Milan Cisarik, a zsolnai járási bíróság szóvivője. Az ügyész szerint Ján Slota 2014-ben és 2015-ben rendszeresen találkozott fiatalkorú lányokkal éttermekben és éjjeli bárokban. „Alkoholt fogyasztott, fizette a fiatalkorúak által fogyasztott alkoholt, és szexuális ajánlatokat tett fiatalkorú lányoknak” – magyarázta a vádemelési javaslatot Milan Cisarik. 2015 novemberében nemi erőszak miatt tettek feljelentést Ján Slota ellen, sajtóértesülések szerint egy 15 és egy 16 éves lány. Egyikük azt állította, hogy Slota leitatta őket, később valamilyen tablettát is adott nekik. Állítása szerint az eset 2015 szeptemberében történt Zsolna belvárosában. A rendőrség a büntetőfeljelentést követően házkutatást tartott a nemzetiek egykori vezérének lakásában.Slota azt állította, az egész ügy hátterében az áll, hogy 800 eurót ellopott tőle az egyik lány, miközben italoztak egy vendéglőben. Slotát nem először fenyegeti börtön. 2016 januárjában balesetet okozott, s nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát. Ráadásul a baleset résztvevői azt állították, megpróbálta lefizetni őket, hogy ne hívják ki a rendőröket. Ittas vezetés miatt akár egy évre is lecsukhatták volna, végül a Zsolnai Járásbíróság hat évre eltiltotta a vezetéstől, és hatezer eurós bírságot szabott ki. (ie)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?