Egyelőre döntetlen a szlovák-magyar teniszcsata

<p>Kližan megizzadt, de nyert Balázs Attila ellen, Kovalík viszont kikapott Fucsovicstól.&nbsp; Az első nap után 1:1 az állás a Szlovákia-Magyarország mérkőzésen a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zónájának első csoportjában.</p>

Az első meccsen Martin Kližan 6:1, 6:2, 3:6, 6:4-re győzött Balázs Attila ellen, de megszenvdett a sikerért a tőle csaknem 240 hellyel alacsonyabban rangsorolt magyar teniszezővel.

A szlovákok első számú játékosa ezt megelőzően sorozatban tíz tétmeccset veszített egyesben, a Davis-kupában viszont zsinórban nyolcadik mérkőzését nyerte meg.

Az öntörvényű Kližan helyenként szinte mérgesen, mindent beleadva teniszezett, máskor trükkös labdákkal lazára vette a figurát. Ez nem mindig jött be, de belefért, mert Balázs Attilának eleinte csak felvillanásai voltak.

A harmadik játszmára azonban Balázs ráérzett a ritmusra, 3:3-nál elvette Kližan adogatását, és már csak ő nyert játékot a szettben. Kližan két játszmalabdát hárított, de a rendkívül harcos Balázs a harmadikat már értékesítette.

A negyedik szettben 2:1-es magyar vezetésnél maratoni játék következett, de a pont végül Kližané lett. Balázs szimpatikus, változatos teniszt mutatott, nem ismert elveszett labdát, némely ütését a pozsonyi NTC közönsége is megtapsolta. Kližan a 3:3-as egyenlítésért is vért izzadt, a következő játékban viszont elnyerte Balázs adogatását, és a játszma során először vezetett. A magyar játékoson pedig a meccs során először látszott idegesség, ezt Kližan könyörtelenül kihasználta, és innen már behúzta a meccset.

A második meccsen Fucsovics Márton 6:2, 6:7, 6:3, 6:4-re győzött Jozef Kovalík ellen.
Fucsovics ellenfele azért nem az előzetesen Lukáš Lacko volt, mert Lacko elkapott egy vírust, és emésztési gondjai voltak.

A magyarok első számú játékosa az első szettet alig fél óra alatt könnyedén hozta 6:2-re, a második játszmában azonban az első három játék Kovalíké lett. A szlovák játékos a saját adogatásainál igyekezett megfuttatni Fucsovicsot. Ezután mindkét játékos hozta a saját szerváját, egészen 5:3-ig, amikor Kovalík a játszmáért adogatott, de Fucsovics brékelte, majd ki is egyenlített. Végül rövidítés döntött: ebben 7:4-re Kovalík bizonyult jobbnak, és ezzel újra nyílt lett a meccs.

A harmadik szettben Fucsovics 3:2-re vezetett, amikor elvette Kovalík adogatását, majd a sajátját is hozta, 5:2-re elhúzott, s végül 6:3-mal övé lett a játszma.

A játék képe a negyedik szettben is hasonló volt. Fucsovics mindig támaszkodhatott a kemény szervájára, de a labdamenetekben olykor érthetetlenül rontott. Kovalík hullámzóan játszott, jobb és rosszabb periódusok váltakoztak nála. 3:3-ig mindketten őrizték adogatásukat, ekkor Fucsovics brékelte Kovalíkot. A Ria-ria-Hungária ekkor már hangosabban szólt a pozsonyi csarnokban, mint a szlovák biztatás. Fucsovics élt is a lehetőséggel, s már nem engedte ki a kezéből a meccset.
Az első nap után így 1:1-re áll a szlovák-magyar teniszcsata, amelynek győztese a Világcsoportba jutásért játszhat szeptemberben. Szombaton a páros, vasárnap újabb két egyes következik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?