Mindenben a legjobb akar lenni

<p>Öt csilingelő éremmel tért haza az olaszországi Tarvisióból, a para-alpesisízők világbajnokságáról Farkaš Henrietta. A négy arany- és egy ezüstérem nemcsak &bdquo;hangos&rdquo;, de súlyos is, mondta a szlovákiai küldöttség legfőbb éremhalmozója, aki néhány perccel hazaérkezésük után &ndash; társaival együtt &ndash; készséggel állta az újságírók rohamát.</p>

A rozsnyói származású látáskárosult alpesi síző 30 éves korára komoly eredménylistát tudhat maga mögött. A tarvisiói elsőségekkel már 12 vb-aranynál tart, nem beszélve öt paralimpiai bajnoki címéről. „Most is ugyanolyan remek érzés megnyerni a vb-t, mint korábban, főleg annak fényében, hogy két és fél évet kihagytam – utalt lapunknak Farkaš a műtött térdével kapcsolatos problémákra. – A szezon elején nem álltam igazán jól a síléceken, szenvedtem, vagy legalábbis az volt az érzésem, hogy nem megy. Végül azonban jól időzítettük a formát, és a vb-n fantasztikusan kijött a lépés.”

Olyannyira, hogy szuper-G-ben, szuperkombinációban, óriás-műlesiklásban és műlesiklásban is győzni tudott. S mindezek előtt a sort a lesiklás második helyével nyitotta a múlt héten. „Kicsit sajnáltuk, hogy nem lett belőle aranyérem, mivelhogy remek futamot mentünk, az időeredményünk viszont így is csalódás volt számunkra. De ez aztán felheccelt minket a következő versenyszámokra, és csakis aranyakért száguldottunk a célba” – mondta nevetve Farkaš, aki a beszélgetés során még véletlenül sem feledkezett meg a többes számról – azaz irányítójáról, a sípályán őt vezető Natália Šubrtováról, akivel érezhetően egy hullámhosszon van.

„A legszebb emlék a sok aranyérem, ami itt csilingel a nyakamban, és elég nehéz, más nem is kell” – válaszolta Farkaš, mikor arról kérdeztük, megjutalmazták-e magukat valamivel a sok sikerért. „De biztos veszünk magunknak ezt-azt, ez nem áll távol tőlünk” – nevetett Šubrtová.

Farkaš Henriettától pedig az sem lenne meglepő, ha újabb alapot szolgáltatna a vásárlásokhoz. „Mindenben a legjobb akarok lenni – jelentette ki meggyőzően érdeklődésünkre, melyik szám áll hozzá a legközelebb. – A pjongcsangi Világkupa-döntőre is a legmagasabb célokkal utazunk majd. Főleg a pályák megismerése, letesztelése lesz fontos, hogy mi fog ránk várni egy év múlva a téli olimpián. Ott is a lehető legjobban akarunk szerepelni.”

„De azért az idei Kristályglóbusz megszerzéséről sem mondtunk le” – egészítette ki társát Šubrtová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?