Feljelentést tettek a képviselők a ruzsini híd állapota miatt

Kassa |

<p>Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a ruzsini híd elhanyagolt állapota miatt Daniel Rusnák (KDH) és két független önkormányzati képviselő, Rastislav Trnka és Jaroslav Poláček.</p>

„Nem engedhetjük, hogy bárki veszélyeztesse az emberek életét és testi épségét” – mondta Rastislav Trnka. Hozzátette, a ruzsini hidat 2016 decemberében lezárták, de már 2015 novemberében besorolták a rossz állapotú épületek 5. szintjébe (összesen 7 szint létezik – a szerk. megj.). 2016 közepétől a teherforgalmat is korlátozták a hídon, de csak nagyon kevés sofőr respektálta a szabályokat, ezért az év végére a lehető legrosszabb, 7. szintig romlott az állapota. Kassa megye önkormányzata hetekkel ezelőtt bejelentette, a felújításra, mely egy évig is tarthat, megközelítőleg 8 millió eurót költenek. A három képviselő szerint a megye nemcsak a híd lezárását megelőző intézkedésekben hibázott, hanem abban is, hogy nem akadályozta meg a forgalmi káosz kialakulását. Ondrej Bernát, a Kassa megye önkormányzati hivatalvezetője úgy véli, hogy nem hibáztak, éppen ellenkezőleg. „Jelenleg a rekonstrukciós terveken dolgozunk. Igyekszünk még ebben az évben befejezni a felújítást. A környező falvak polgármestereivel állandó kapcsolatban vagyunk, megteszünk minden tőlünk telhetőt” – nyilatkozta Zuzana Bobriková megyei szóvivő. A híd lezárása miatt a megye eddig több mint 400 ezer eurót fektetett a kerülőutak karbantartásába, új autóbuszt is vettek, mellyel a környékbeli diákokat szállítják az iskolákba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?