600 ezer fővel nőtt tavaly Németország lakossága

600 ezer fővel nőtt tavaly Németország lakossága
Berlin |

<div>A &nbsp;bevándorlás révén 600 ezer fővel nőtt Németország lakossága 2016-ban az előzetes számítások szerint.</div>

A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) becslése szerint tavaly év végén 82,8 millióan éltek Németországban, egy évvel korábban 82,2 millióan. A népesség így meghaladhatta a 2002-ben regisztrált 82,5 milliós történelmi csúcsot. Németország népessége az erőteljes bevándorlás révén 2012 óta folyamatosan emelkedik. Tavaly a vándorlási mérleg – a be- és a kivándorlók számának különbsége – legkevesebb 750 ezres többletet mutatott az előzetes számítások alapján. Ez ugyan elmarad az egy évvel korábbi 1,1 milliótól, de a menekültválság eddigi legsúlyosabb szakaszának számító 2015-től eltekintve a legmagasabb 1992 óta, amikor 782 ezres többletet mutatott a mérleg.A születések száma tavaly valószínűleg kismértékben emelkedett, a halálozások száma pedig stagnált. A Destatis becslése szerint az élve születések száma 730 ezer és 770 ezer között lehetett, a halálozások száma pedig 900 ezer és 940 ezer között. A születési deficit – az élve születések és a halálozások számának különbsége – így 150 ezer és 190 között alakulhatott, a 2015-ös 188 ezer után. A menedékkérők tavaly a bevándorlók egyik legnagyobb csoportját alkothatták. A szövetségi belügyminisztérium adatai szerint 280 ezer menedékkérő érkezett Németországba 2016-ban, ez alig egyharmada a 2015-ös 890 ezernek.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?