Görögország nem adja ki a 8 török katonát - megkínoznák őket

Athén |

<div>Megtagadta a görög legfelső bíróság annak a nyolc török katonának a kiadatását, akik a tavaly júliusi puccskísérlet után menekültek helikopterrel Görögországba.</div>

A legfelsőbb bíróság elfogadta a védelem álláspontját, amely szerint nincs garancia arra, hogy a Törökországba való esetleges visszatérésük után a katonák ügyét tisztességes eljárás keretein belül bírálnák el. A védelem azzal kapcsolatban is aggodalmát fejezte ki, hogy a katonákat hazatértük után kínzásnak vetnék alá, mely akár az életükbe is kerülne. A nyolc török menedékkérő védelmét illetően hat esetben a bíróság egyhangúlag, két társuk ügyében a többségi szavazat döntött. A török fegyveres erők nyolc tagja július 16-án, vagyis mindössze órákkal az elvetélt államcsínykísérletet követően szökött katonai helikopteren Alekszandropolisz görög határvárosba, ahol azonnal menedékkérelmet nyújtottak be. A görög hatóságok akkor illegális határátlépés miatt őrizetbe vették és két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték őket. Ankara a férfiak azonnali kiadatását kérte arra hivatkozva, hogy közük volt a puccskísérlethez.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?