Madonna nem gondolta komolyan a Fehér Ház felrobbantását

Washington |

<p>Madonna csupán metaforikusan értette, amikor a &quot;Fehér Ház felrobbantásával&quot; kapcsolatos gondolatairól beszélt szombaton a Trump-ellenes washingtoni nőtüntetésen.</p>

Az amerikai popénekes az Egyesült Államok szerte több százezer Trump-ellenes tüntető részvételével zajlott "nők menete" tüntetéssorozat washingtoni főrendezvényén szólalt fel, ám beszédét heves bírálatok érték a közösségi médiában és néhány televízió csatorna még a menet élő közvetítését is megszakította az énekes-dalszerző szavai miatt.

"Nem vagyok erőszakos ember" - írta vasárnap Madonna az Instagramon. Mint kifejtette: "Képletesen beszéltem és kétfajta szemléletmódot mutattam meg: a reménykedést és a dühöt, valamint a felháborodást, amelyet én magam is érzek".

Az 58 éves énekes a tömeg élén haladt szombaton és csípős szavakat intézett azokhoz a "becsmérlőkhöz", akik - mint fogalmazott - "kitartanak amellett, hogy ezzel a tüntetéssel semmit nem fogunk elérni".

Madonna szavait azonnal heves kritikák érték, egyebek között a Youtube videomegosztó portálon, amelyen élőben és felvételről is lehetett követni az eseményeket.

Néhány felhasználó "gonosznak" nevezte az előadót, voltak, akiket felháborított a Fehér Ház felrobbantására tett megjegyzése, míg a Twitterezők egy része azt követelte, hogy indítsanak vizsgálatot az énekes ellen terrorista fenyegetések kivizsgálására.

A különböző nőjogi szervezetek és csoportok által szervezett szombati megmozdulásra az Egyesült Államok több szövetségi államából érkeztek résztvevők az amerikai fővárosba.

A tüntetők a Capitolium előtti hosszú téren, a Mallon gyülekeztek, sokan Hillary Clinton vesztes demokrata elnökjelöltet támogató táblákat tartottak a kezükben, mások Trump-ellenes jelszavakat skandáltak, de a legtöbben az abortusz jogának megtartása mellett síkraszálló táblákat emeltek a magasba. A sokféle céllal érkező tüntetőket egyetlen dolog tartotta össze: a Trump-ellenesség. 

A szombati rendezvény világszerte ötmillió embert mozgatott meg.

Ugyancsak a hétvégén, Bruce Springsteen amerikai rockzenész, aki Clintont támogatta az elnökválasztási kampány során, arról beszélt az ausztráliai turnéjának első állomásán Perth-ben, hogy kísérőzenekarával, a The E Street Band-del csatlakoznak a Donald Trump amerikai elnök elleni új globális "ellenálláshoz".

    A zenész vasárnap úgy fogalmazott, bár messze vannak tőlük, de teljes szívükkel és lelkükkel együtt vannak azzal a több millió emberrel, akik szombaton felvonultak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?