Elvették az SNS-alelnök jogsiját

Pozsony |

<p>Bevonták Andrej Hrnko, az SNS frakcióvezetőjének és a védelmi bizottság elnökének jogosítványát. A képviselő Volkswagen Passatjával négysávos úton a balból a jobb sávba való besoroláskor nem adott előnyt az ott szabályosan közlekedő sofőrnek, ráadásul korlátozta és veszélyeztette a másik autóst.</p>

Hrnko a helyszínen nem ismerte el a szabálysértést, nem volt hajlandó kifizetni a helyszíni bírságot, ezért a rendőrök bevonták a jogosítványát. Ezt egyébként a politikus is megerősítette.

Anton Hrnko a Joj TV-nek nyilatkozva elmondta: éppen egy bazini pártrendezvényről tartott hazafelé, amikor a lamacsi körgyűrűben a visszapillantó tükörben észrevett egy közeledő rendőrautót. A politikus állítása szerint azért váltott hirtelen sávot, hogy szabad utat engedjen a rendőröknek. Ezt követően ugyanezek a rendőrök állították meg őt, és vették el a jogosítványát. Azt, hogy szabálysértést követett volna el, továbbra is tagadta. 

A parlament a Radičová-kormány alatt törölte el a képviselők kihágásokra vonatkozó mentességét, összesen 147 képviselő támogatta a javaslatot. Később 145 támogató szavazattal a képviselők megszüntették a büntetőjogi felelősségre vonásra vonatkozó mentességüket is.

Hrnko egyébként a parlament védelmi bizottságának elnökeként bármikor berendelheti a belügyminisztert és a rendőrfőkapitányt is. (dennik N, noviny.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?