Szarkának váltásra volt szüksége

<p>Szarka&nbsp;Ákos a napokban igazolt a DAC futballcsapatától az NB I-es diósgyőri együtteshez. A 26 éves csatárral, aki három és fél éves szerződést kötött a magyar klubbal, telefonon beszélgettünk.&nbsp;</p>

Mikor keresték meg a diósgyőriek? 

Az őszi szezon vége felé jelentkeztek a DVTK-tól, de ezek még csak amolyan tapogatózások voltak. Röviddel karácsony előtt Pozsonyban találkoztam Szabó Tamás ügyvezetővel, és nagyjából meg is egyeztünk. De akkor még nem tudtam, hogy elenged-e a DAC. 

Miért döntött az átigazolás mellett? 

Nagyon fontos lépés ez a karrierem szempontjából, úgy éreztem, hogy a Dunaszerdahelyen eltöltött három és fél év után váltásra van szükségem. Az NB I új kihívást és motivációt jelent a számomra. Rendkívül korrektek voltak a diósgyőri vezetők, és megtetszett az a jövőkép, amit felvázoltak. Az is sokat nyomott a latban, hogy Dunaszerdahelyhez hasonlóan Miskolcon is nagyon szeretik a focit. 

Korábban figyelte a magyar bajnokságot? 

Természetesen. Nemcsak az NB Iet, hanem a magyar csapatok nemzetközi kupameccseit is követtem. 

Milyen céllal érkezett az NB I 9. helyezettjéhez? 

Azért jöttem, hogy hasznára legyek a csapatnak, szeretnék bekerülni a kezdőbe, gólokat lőni, és jó eredményt elérni a Diósgyőrrel. A pályán akarom bizonyítani, hogy jól döntettek a vezetők, amikor leigazoltak. 

Milyenek az első tapasztalatai? 

Rendkívül kedvezőek, csak jókat tudok mondani a klubról, a városról és Horváth Ferenc edzőről. Egyelőre szállodában lakom, miután visszajövünk a spanyolországi edzőtáborból, kapok lakást. Mivel kislányom, Thia még nincs három hónapos, a családom csak nyáron jön utánam Miskolcra. 

Szerdán az NB II-es Budaörs ellen egy félidőt már játszott is. Hogyan sikerült a bemutatkozó mérkőzése? 

Kedden két kemény edzésünk volt, így eléggé fáradt voltam a 2:0ra megnyert összecsapáson, amelyen az első negyvenöt percet töltöttem a pályán. Érződött a játékomon a hosszú kihagyás, de bízom benne, hogy a hétfőn kezdődő tíznapos spanyolországi edzőtáborozás során gyorsan felveszem a ritmust. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?