Széles körű összefogás Sofiért

Komárom |

<p>Néhány napja teljesen felborult a három és fél éves Gelle Sofi és édesanyja élete: a kislánynál leukémiát diagnosztizáltak az orvosok.&nbsp;Van, aki pénzzel, van, aki kupakgyűjtéssel, van, aki jótékonysági előadással segít.</p>

Miután a hír megjelent a közösségi hálón, összefogtak az emberek, kupakgyűjtés kezdődött Sofika javára, folyamatosan jelentkeznek óvodák, iskolák, boltok, ahol le lehet adni a kupakokat nemcsak Komáromban, hanem a Komáromi járás több községében és távolabbi helyeken is. Azonnali pénzbeli segítséget nyújtott a Kantha Dóra Alapítvány; a Csavar Színház és a Jókai Színház közös jótékonysági előadást szervez február derekán, amelynek bevételét az anyukának ajánlják fel.

„Múlt hétfőn az ilyenkor szokványos köhögéses, megfázásos tünetekkel vittem Sofit orvoshoz, emellett kis csomókat fedeztem fel a nyakán – mesélte az előzményeket Gelle Elvira, a kislány édesanyja. – A doktornő antibiotikumot írt fel, a csomókkal nem is törődött, bár mutattam neki. Sofi állapota nem javult, egyre csak romlott. Miután édesanyám rosszat sejtve egyre erélyesebben követelte a doktornőtől, hogy vegyen már vért a kislánytól, csütörtökön végre hajlandó volt rá. Még aznap délután jelentkezett a kórház hematológiai osztályának főorvosa, hogy menjünk újabb vérvételre, mert valami gond van, az este pedig már a pozsonyi Nemzeti Onkológiai Intézetben ért bennünket, ahol leukémiát diagnosztizáltak kislányomnál. Még folynak a kivizsgálások, ezek eredményétől függ, milyen kezelésekre lesz szükség.”

Az édesanya egyedül neveli kislányát, aki szeptembertől óvodás, ő augusztus közepén munkába tudott állni, de most valószínűleg fel kell adnia a munkát, hogy minden percben Sofi mellett lehessen.

Az édesapa évekig egyáltalán nem érdeklődött lánya felől, most, miután kiderült, hogy beteg, felkereste őket a kórházban és segítséget ígért.

Aki anyagilag támogatná Gelle Sofi gyógykezelését és a család megélhetését, az IBAN SK9009000000005020288673 számlaszámra utalhatja adományát. A kupakgyűjtés helyeiről a közösségi oldalon vagy a 0917/109 791-es telefonszámon lehet érdeklődni.

„Az elmúlt napokban rengeteg telefonhívást, üzenetet kaptam barátoktól, ismerősöktől, ismeretlenektől, akik biztatnak, szorítanak nekünk, látom a közösségi oldalon az összefogást, nagyon jóleső érzés, köszönet érte” – tette hozzá könnyeivel küszködve az édesanya.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?