Magyarország átveszi Hedvig ügyét

<p>Döntött a budapesti Legfőbb Ügyészség, Magyarország átveszi Zsák Malina Hedvig ügyét. A magyar vádhatóság most arról egyeztet a szlovák igazságügyi minisztériummal, hogyan veszik át az összes aktát és a bizonyítékokat. &nbsp;</p>

Zsák Malina Hedvig ellen hamis tanúzás miatt 2014 áprilisában emelt vádat a szlovák főügyészség és a Nyitrai Járási Bíróség tavaly szeptemberre tűzte ki az első tárgyalást. Hedvig arra hivatkozva, hogy már két éve magyar állampolgár, kérte az ügy átadását Magyarországnak, amit az előző igazségügyi miniszter Tomáš Borec közvetlenül a kormányváltás előtt, 2016 március 17-én engedélyezett. Az átvételre vonatkozó kérvény és az 58 oldalas vádirat magyarra fordított változata azonban csak tavaly augusztusban érkezett meg Budapestre. Ősszel a Legfőbb Ügyészség újabb kiegészítő információkat kért az ügyben Szlovákiától – többek között Hedvig rendőrségi kihallgatásáról és bírósági eljár§s részleteiről. Ezeket a jegyzőkönyveket szintén magyarra kellett fordítani, a kért iratokat az év végén postázták Budapestre.

„Az információk alapján január elején úgy döntött a magyar vádhatóság, hogy átveszi az ügyet „ – tájékoztatott Peter Bubla, a pozsonyi igazságügyi minisztérium szóvivője. A magyar Legfőbb Ügyészségnek most két lehetősége van: a támadás óta eltelt tíz évre hivatkozva lezárja az ügyet, vagy továbbítja azt a bíróságnak is, amely lefolytatja a tárgyalást. Ebben az esetben a szlovák hatóságok közvetítésével minden tanút újra beidéznek és minden szakértői vizsgálatot elvégeznek Magyarországon, ami több hónapig vagy akár több évig is eltarthat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?